Cine plăteşte ratele la casă în caz de divorţ? Avocatul Sima: Soții au două posibilități

foto arhivă dcnews
foto arhivă dcnews

Programul Noua Casa impune ca locuința achiziționată prin credit garantat de stat să nu fie înstrăinată în primii 5 ani. 

Astfel, în cazul unui divorț, nu este posibilă vânzarea locuinței, pentru a împărți ulterior banii încasați prin partaj, decât după ce trece perioada minimă de 5 ani. În mod regretabil, și în România, la fel ca în restul lumii, rata divorțurilor este în creștere, studiile Institutului Național de Statistică arătând că în anul 2019 una din patru căsătorii se finaliza printr-un divorț. 

Un caz care poate ridica anumite dificultăți în practică este cel al imobilului achiziționat de către foștii soți prin programul “Noua Casă”

Pe lângă traumele emoționale inerente unui astfel de eveniment, apare și problema împărțirii bunurilor pe care soții le stăpâneau până la acea dată în comun. Un caz care poate ridica anumite dificultăți în practică este cel al imobilului achiziționat de către foștii soți prin programul “Noua Casă”, pentru care creditul nu a fost încă achitat în întregime. Soții au astfel două posibilități!

Care sunt acestea, aflați pe DC BUSINESS!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel