Cine minte în cazul vaccinului Cantacuzino? Ultima mișcare a lui Nicolăescu: DEMITEREA celui care a descoperit că vaccinul antigripal e TOXIC

127442806747d8543163122ad768d8c4a49c5412d1
127442806747d8543163122ad768d8c4a49c5412d1

Scandalul vaccinului anti-gripal face victime. În ultima zi din scaunul Ministerului Sănătății, Eugen Nicolăescu l-a demis pe șeful Agenției Naționale de Medicamente, Marius Savu. ANM este instituția care a descoperit endotoxina din vaccinul anti-gripal și l-a oprit de la administrare. Nicolăescu spunea atunci că endotoxina nu este gravă. DC News scria în 16 februarie că liberalii ar pune presiuni pentru demiterea lui Savu. 

Ca parte a EMEA, Agenția Națională de Medicamente nu putea să treacă cu vederea peste concentrația foarte mare de endotoxine, pentru că avizele sale pot fi folosite în întreaga comunitate europeană.

Vina lui Savu: gravitatea dezinformării și crearea temerilor în rândul opiniei publice

"Având în vedere gravitatea dezinformării opiniei publice privind nivelul exagerat al prezenței endotoxinei în vaccinul gripal, urmare a utilizării unei metode neconforme cu standardele impuse de farmacopeea europeană, lipsa de responsabilitate și neprofesionalismul în gestionarea situatiei vaccinului gripal, dar și crearea temerilor în rândul opiniei publice de către președintele ANMDM, ministrul Sănătății a decis destituirea din funcția de președinte al ANMDM a domnului Marius Savu, începand cu data de 26 februarie 2014", se arată într-un comunicat de presă.

Metoda folosită și inițiativa verificării îl fac pe Savu vinovat

Marius Savu a apelat la un laborator de medicamente din Franța, pentru a testa vaccinul anti-gripal realizat de Institutul Cantacuzino, fără a cere aprobarea Ministerului Sănătății și a producătorului, adică a Institutului, se arată în motivarea Ministerului Sănătății. În plus, lui Marius Savu i se mai reproșează că laboratorul ales din proprie inițiativă a aplicat metoda cromagenică, nu metoda gel-clot, prevăzută în farmacopeea europeană.

"Endotoxina nu e gravă", spunea Nicolăescu

În plin scandal al vaccinului anti-gripal, ministrul Sănătății a ieșit să declare că "Ce s-a întâmplat e un atac politic nepermis şi îngrozitor de josnic din partea celor cărora le e teamă că anumite modificări ale PNL le-ar putea încurca jocurile".  El a adăugat atunci că: "E vorba de endotoxină, nu este gravă şi că nu afectează starea de sănătatedar mai e nevoie de o a doua componentă".

… dar anunță SRI

Ulterior, Ministrul Sănătății,  Eugen Nicolăescu, a anunţat că a sesizat SRI pentru a afla în ce împrejurări a fost contaminat serul. 400.000 de doze de vaccin au rămas în depozitele de la Institutul Cantacuzino după ce Agenţia Naţională a Medicamentului a descoperit că dozele conţineau endotoxină care putea provoca şoc anafilactic.

În 26 februarie, în ciuda deciziilor luate, ministrul Nicolăescu confirmă informațiile DC News și semnează demiterea lui Marius Savu, căruia i se reproșează că a descoperit concentrația foarte mare de endotoxine din vaccinul anti-gripal, care putea provoca reacții adverse grave.

VEZI și: Șeful Agenției care a descoperit că vaccinul e toxic, amenințat cu demiterea. Pedepsit pentru că a respectat legea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel