Cine intră în noul Guvern? Bogdan Chirieac: Acum avem o singură șansă. Nu există nicio speranță

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre politicienii care ar putea să facă parte din Guvernul Ciucă. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în această dimineață la România TV unde a vorbit despre propunerile de miniștri de pe lista lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat. Întrebat cum este văzut Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății și dacă va opri criza sanitară, Bogdan Chirieac a răspuns: 

”Criza se va stinge de la sine în câteva luni de zile și oricum, față de domnul Vlăduț Vasilică Voiculescu, și pe undeva chiar doamna Ioana Mihăilă, domnul Nelu Tătaru este o lumină, să știți. Așa stau lucrurile. Acum avem o singură șansă. Serviciile de urgență, ATI-ul, să salveze ce pot. (...) E un Guvern bicolor, ca să spun așa, PNL - UDMR, practic un Guvern minoritar și nu există nicio speranță, cel puțin în declarațiile făcute de PSD și USR, pentru ca Guvernul acesta să treacă. Deci pur și simplu sunt puși acolo oameni, nume, se împart portofoliile, dar practic Guvernul înțeleg că va veni în Parlament și va pica. În acest moment, se va deschide, pentru prima dată în 31 de ani, posibilitatea alegerilor anticipate, pe care eu nu cred că președintele Iohannis le va convoca. Din cauza asta, Guvernul acesta trebuie privit mai degrabă ca un exercițiu”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Alina Gorghiu, la Ministerul Justiției

De asemenea, analistul politic a vorbit și despre posibilitatea ca Alina Gorghiu să fie ministru al Justiției.

”Doamna Alina Gorghiu este fostul președinte al PNL. Este o persoană care poate foarte bine să devină președintele Senatului, este avocat, jurist, deci de ce nu ar  putea să fie la Ministerul Justiției, chiar într-un Guvern pe bune? Cel cu experiență mare în domeniu este indiscutabil Cătălin Predoiu, care pe lista noastră este domnia sa la Ministerul Justiției, dar Justiția vine de foarte departe, acolo a fost și doamna Raluca Prună și domnul Stelian Ion. Deci la Justiție sunt mari, mari semne de întrebare”, a completat Bogdan Chirieac.

Ar fi fost scandal, noaptea trecută, în PNL, potrivit Antena 3. S-au făcut schimbări de ultim moment privind lista miniştrilor. Aseară, în fața președintelui Klaus Iohannis, au fost certuri între tabăra din Ardeal şi cei din sudul ţării, câştigând cei din urmă, care au reuşit să îl impună pe Cristian Bușoi la Transporturi.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Modificări cu scandal pe lista de miniștri / LISTA miniștrilor Guvernului Ciucă. Surprize în viitorul Executiv. Premieră la Apărare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel