Cine ia deciziile în Capitală? Tăriceanu: Peștele de la cap se strică. Aici este marea problemă

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, susține că Guvernul ar fi trebuit să ia din timp măsurile necesare pentru limitarea infectărilor cu noul coronavirus. 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a intervenit în direct la România TV unde a reacționat cu privire la declarațiile făcute astăzi de prefectul Capitalei și ministrul Educației, care au precizat că nu astăzi se reunește Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență pentru a constata depășirea pragului de infectări de trei la mie și impunerea unor noi restricții. Mai mult, cei doi oficiali nu au putut spune exact de când se vor închide școlile în București. 

”Este mai degrabă o pasare a responsabilității. Aici este clar că și prefectul și ministrul Sănătății au responsabilități directe. Haosul acesta domnește la nivelul întregului Guvern și știți că este o vorbă românească ce spune așa: ”peștele de la cap de strică”. Asta este numai reflectarea haosului care este și în capul primului ministru. Cred că până acum, nu acum când am ajuns la trei la mie rata de infectare, se impuneau o serie de măsuri. Cea mai importantă ar fi fost o testare masivă a populației. (...) Ce s-ar fi rezolvat? Persoanele pozitive, fără să aibă simptome, ar fi trebuit izolate. Acasă sau în spații puse la dispoziție de Guvern. Aceasta era măsura care trebuia luată deja de multă vreme. Guvernul nu este capabil să anticipeze. Aici este marea problemă. Ca prim ministru trebuie să anticipezi și să iei măsurile necesare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

VEZI ȘI: Monica Anisie, enervată în direct. Ce se întâmplă cu școlile din Capitală. Anunț de ultimă oră

VEZI ȘI: Se închid școlile în București? Prefectul, răspuns incredibil. Capitala a depășit pragul de 3 la mia de infectări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel