Cine este prezidențiabilul agreat de Băsescu și de o parte din PDL

decor
decor

Potrivit NewsIn, viitorul candidat la alegerile prezidențiale agreat atât de președintele Traian Băsescu, cât și de o parte din Partidul Democrat Liberal, ar fi fostul ministru de Externe și actual consilier al șefului statului, Cristian Diaconescu.

Consilierul prezidențial Cristian Diaconescu ar urma să devină și viitorul lider, fie al democrat-liberalilor, fie al unei grupări a forţelor de dreapta, mai precizează sursa citată.

Cristian Diaconescu se pare că este agreat de PDL-iștii care-l susțin pe Vasile Blaga, aripă cu care președintele Traian Băsescu încearcă astfel să se pună de acord.

Prin nominalizarea lui Diaconescu ca viitor prezidențiabil se intenționează și atragerea unui sprijin din zona de stânga a PSD, fostul ministru de Externe fiind unul dintre foştii lideri PSD de marcă, mai precizează sursa citată.

Ministru al justiției în guvernul Adrian Năstase (10 martie–28 decembrie 2004) și ministru de externe în guvernul Emil Boc 1 (în perioada 22 decembrie 2008 - 2 octombrie 2009) din partea PSD, Cristian Diaconescu a fost din nou numit ministru de Externe în data de 24 ianuarie 2012 și desemnat să continue această activitate și în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu, până în aprilie 2012, când USL a preluat guvernarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel