Cine este Paul Milata, istoricul care CERE excluderea PSD din alianța S&D, Parlamentul European

O petiție care a fost inițiată de Paul Milata cere excluderea PSD din fracțiunea social-democrată a Parlamentului European (Alianța S&D).

"Stimate domnule Pittella,

vă solicităm excluderea PSD din calitatea de membru a fracțiunii S&D, la următorul termen posibil.

După doar câteva săptămâni de guvernare, la data de 1.02.2017 guvernul PSD din România a emis o ordonanta de urgenta (OUG 13/2017) cu scopul slăbirii legilor anticorupție existente, în special a codului penal.

Ordonanta a fost abrogată de guvernul PSD la data de 5.02.2017, dar numai după demonstratii masive ale populatiei, cotate ca fiind cele mai mari după protestele din decembrie 1989, care au rasturnat dictatura comunistă.

Chiar și după abrogarea ordonantei, PSD a insistat asupra introducerii unei legi identice cu OUG 13/2017 in procesul legislativ al Parlamentului din România.

Ordonanta ar fi incurajat corupția publica prin reducerea pedepselor pentru funcționari publici condamnați pentru frauda. Unul dintre beneficiarii acestei ordonante ar fi fost actualul lider PSD, Liviu Dragnea.

Insistența cu care PSD urmăreste introducerea unei legi cu conținut similar ordonantei de urgentă arată că acest partid persistă în încercarea de a slăbi legile anticorupție ale României.

De ce este important?

Excluderea PSD ar distanța Alianta S&D și Parlamentul Uniunii Europene de un partid politic extrem de controversat, controlat la ora actuală de către oameni care insista in introducerea unui proces legislativ care vizează slăbirea normelor fundamentale ale oricărei societăți democratice.

Excluderea PSD ar fi o reafirmare a valorilor și obiectivelor Aliantei S&D.

Nu în ultimul rând, o excludere ar semnala că Parlamentul Uniunii Europene, prin intermediul Alianta S&D, sustine lupta împotriva corupției în toate statele membre ale Uniunii Europene, în general, și România, în special", se arată în textul petiției demarată pe Declic, prima platformă de petiții, apeluri la acțiune și activism online creată exclusiv pentru România.

 (w670)

Cine este Paul Milata

Paul Milata este un istoric născut în 1977, de origine română, care a locuit mulți ani în Canada, dar şi în Germania. A absolvit Colegiul Național "Samuel von Brukenthal" din Sibiu, a studiat istoria Europei de Est la McGill University din Montreal, Canada. Paul Milata a scris teza de doctorat în anul 2001 cu tema "Migrația persoanelor cu înaltă calificare din Europa de Est, 1980-2000".

De asemenea, a realizat prima monografie despre etnicii germani în Waffen-SS - "Între Hitler, Stalin şi Antonescu: Etnicii germani din România în Waffen-SS".

Paul Milata a lucrat în calitate de consultant de recrutare pentru companii din Europa de Est începând cu 2004. În 2008 a lucrat la Kienbaum Consultants International în zona de afaceri România și Bulgaria. Ulterior, a fost CEO al filialei române a Aton GmbH, Aton Transilvania SRL din Timișoara. 

În 2011, presa vremii scria despre "cauzele celui mai mare faliment din vestul Romaniei: ATON Transilvania". "ATON Transilvania o ia încet, dar sigur spre faliment. Asta, şi din cauza managerilor care au condus grupul de firme, printre care şi un profesor de istorie, Paul Milata", nota Debanat în 2011.

Cu un an mai devreme, în 2010, Paul Milata, în calitate de CEO al companiei spunea, plin de speranță: "Chiar dacă s-a confruntat cu o situație financiară dificilă, ca urmare a fraudelor comise de fosta conducere, Aton Transilvania este "stabilă" și va inaugura în luna mai cea mai mare moară după capacitatea de producție din România".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel