Andrei Muraru a fost numit consilier personal al lui Klaus Iohannis

Istoricul Andrei Muraru a fost numit, marți, în funcția de consilier personal al președintelui PNL, Klaus Iohannis.

Andrei Muraru a ocupat locul 10 pe lista PNL pentru europarlamentare, dar scorul obținut de partid nu l-a trimis în legislativul european.

Muraru (32 de ani), doctor în istorie, a condus Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (2012 - 2014), în timpul mandatului său declanșându-se campania privind trimiterea în fața justiției a torționarilor regimului comunist.

Liberalul a fost decorat de Regele Mihai pentru contribuția adusă la cunoașterea monarhiei din România.

Conform unui comunicat de presă, Andrei Muraru este cadru didactic asociat al Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi. A fost consilier la Cancelaria Primului - Ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A obţinut mai multe burse în străinătate, dintre care amintim: Erasmus-Socrates la Universitatea Aristotel din Salonic, bursier New Europe College şi bursier al United States Holocaust Memorial Museum. Coordonator al volumului Dicţionarul penitenciarelor din România comunistă (1945-1967) (Polirom, 2008), coautor al volumului O istorie a comunismului din România, Manual pentru liceu (Polirom, 2008; ediţia a II-a, 2009) şi co-editor al Ghidului Arhivelor Naţionale ale României (Bucureşti, 2010). De asemenea, a publicat numeroase studii în reviste de specialitate. Andrei Muraru a participat la numeroase conferinţe internaţionale şi are frecvent contribuţii pe teme de istorie recentă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel