Cine este Marius Vizer, noul președinte al SportAccord

Românul Marius Vizer a fost ales, vineri, la Sankt Petersburg, președintele SportAccord, cea mai importantă organizație sportivă din lume. Marius Vizer, care a îndeplinit și funția de președinte al Federaţiei Internaţionale de Judo, a fost susținut, printe ale nume de răsunet din sportul mondial,  de Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Nadia Comăneci, Florin Marinescu şi Lothar Mathaus  la preşedinţia sportului mondial, care s-a desfășurat între 26 şi 31 mai, la Sankt Petersburg, unde a avut loc congresul mondial al organizaţiei sportive.

România deţine prin Marius Vizer cea mai importantă funcţie în plan mondial pe care ar putea să o deţină în lumea sportului. Vizer a fost ales cu 52 de voturi şi l-a învins pe preşedintele Federaţiei Internaţionale de Rugby, francezul Bernard Lapasset.

Ce este SportAccord

SportAccord are 91 membri cu drepturi depline (federațiile sportive internaționale, care guvernează sporturi specifice la nivel mondial) și 16 membri asociați (organizațiile care desfășoară activități strâns legate de federațiile sportive internaționale).

“Obiectivul meu este de a transforma SportAccord într-o organizație eficientă și profitabilă, care păstrează interesul Federațiilor Internaționale, Uniunilor Continentale și Federațiilor Naționale ale tuturor sporturilor, care lucrează în convergență cu și pentru sprijinirea mișcării olimpice”, declara  Vizer.

Înaintea congresului, Vizer vorbea despre: „Un sistem de sprijin foarte important pe care SportAccord îl poate oferi membrilor săi este accesul la o bază de cunoștințe, care să conțină practici standardizate pentru un management eficient al federațiilor internaționale cu activități în toate domeniile. Exemple relevante ar fi organizarea de evenimente, marketing, mass-media, sponsorizări și comunicare. În plus, este foarte important să se creeze un program al sportului pentru toți, care vine în sprijinul dezvoltării tuturor membrilor SportAccord, care ar oferi posibilitatea de a se bucura de toate sporturile, pentru tineri și oameni din întreaga lume, indiferent de mediul lor social sau economic”.

Marius Vizer, o viață dedicată sportului

Marius  Vizer face parte din Comitetul Executiv al Federației Internaționale de Judo din 2007, în calitate de președinte al organizației și, de asemenea, deja a îndeplinit un mandat complet la Comitetul Executiv FIJ 2000 – 2007 ca vicepreședinte.

Marius Vizer și-a dedicat toată viața sportului și a construit o întreagă carieră în spiritul judoului și în lumina principiilor sale, Marius Vizer, care este fost judoka, apoi antrenor, înainte de a deveni președinte al Federației Române de Judo, președinte al Uniunii Europene de Judo, ulterior președintele FIJ, propune o nouă viziune și strategie pentru SportAccord.

De-a lungul întregii sale cariere dedicate judo-ului, Marius Vizer a militat pentru promovarea acestui sport. Printre cele mai importante inițiative ale noului președinte al SportAccord se numără:

- inițializarea Turneului Internațional de Judo începând din 2009 (o serie de concursuri anuale constând în prezent în 10 Grand Prix-uriu, 4 Grand Slam-uri și la sfârșitul fiecărui sezon World Masters);

- organizarea Campionatului Mondial în fiecare an;

 - introducerea listei gradelor mondiale la Judo

- implementarea unui brand nou și imagine distinctivă a judoului internațional și al Federației Internaționale de Judo;

 - dezvoltarea și implementarea unei noi strategii de marketing care a crescut vizibilitatea la nivel mondial a judoului;

- stabilirea relațiilor internaționale cu radiodifuzorii majori în măsura în care Campionatul Mondial 2011 a fost difuzat în peste 130 de teritorii;

- sponsori noi și puternici pentru judo, care aduc peste două milioane dolari din donații anual

- implementarea premiilor în bani la evenimentele FIJ, astăzi în valoare de mai mult de două milioane de dolari pe an.

- dezvolatarea unei dimensiuni sociale foarte puternice pentru programe de Judo pentru Pace și Judo pentru Copii

- modernizarea regulilor pentru judo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel