Cine este Marius Nica, posibil ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Mihai Tudose

Marius Nica urmează să fie propus pentru a ocupa funcția de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Mihai Tudose, după demisia Rovanei Plumb.

Marius Nica este născut la  27 noiembrie 1980 în localitatea braşoveană Sânpetru, acesta absolvind Academia Națională de Informații, a SRI, în anul 2003, fiind licențiat în Jurnalism, Comunicare, Psiho - Sociologie Comportamentală.

Ulterior, Nica a obţinut o diplomă de master la SNSPA Bucureşti, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană (2003-2005) şi a urmat un MBA la ASE, Facultatea de Administrare a Afacerilor în Limba Germană (2007-2009).

După absolvirea Academiei, Marius Nica a lucrat în MApN şi a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, în calitate de secretar general, la Ministerul Mediului şi la Ministerul Muncii. A fost şi preşedinte al CA al Loteriei.

Marius Nica s-a ocupat la MApN de prelucrare, analiză şi sinteză informaţii, a fost manager recrutare personal şi a fost responsabil cu managementul de risc (incidente de securitate).

În perioada februarie 2008 - mai 2011, Marius Nica a fost consilier la cabinetul europarlamentarului PSD Rovana Plumb. Timp de un an (mai 2011 - mai 2012), a fost administrator al societăţii SC Holding Group Trading International S.R.L.

Între mai 2012 şi ianuarie 2013, Nica a fost director de cabinet al Ministrului Mediului şi Pădurilor şi apoi secretar general la Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Odată cu numirea Rovanei Plumb la Ministerul Muncii, în martie 2014, Marius Nica a devenit secretar general la acest minister.

De asemenea, Marius Nica a ocupat fotoliul de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta, reușind în perioada cât a stat în fruntea acestui minister să atragă circa 80 la sută din fondurile alocate României, un record în acest domeniu, fiind considerat ca unul dintre cei mai buni miniștri care s-au aflat la conducerea ministerului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel