Cine este Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte al SUA, aflată în vizită la București

Cine este Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte al SUA, aflată în vizită la București / Foto: Facebook Kamala Harris
Cine este Kamala Harris, prima femeie vicepreşedinte al SUA, aflată în vizită la București / Foto: Facebook Kamala Harris

Kamala Harris se află în prima sa vizită în România. Află în articol cine este vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii.

Kamala Harris a devenit prima femeie vicepreședinte al Statelor Unite, odată cu victoria lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA, din noiembrie 2020. Anterior, fusese, începând cu 2017, senator al Statelor Unite pentru California, potrivit Wikipedia. Pe lângă faptul că este un politician de succes, Kamala Harris este și un avocat reputat.

VEZI ȘI: Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și președintele României, Klaus Iohannis, declarații, la Palatul Cotroceni - 11 martie 2022

Date despre viața Kamalei Harris

Kamala - în sanscrita înseamnă “lotus” - s-a născut în 1964 la Oakland, California, din părinți imigranți, mama indiana și tatăl din Jamaica. Născută în Oakland, California dintr-o mamă imigrată din Chennai, India, și tată de origine jamaicană, Harris a absolvit Universitatea Howard și Hastings College of the Law din San Francisco. Și-a început cariera în biroul procurorului din Comitatul Alameda, înainte de a fi recrutată în biroul procurorului districtual din San Francisco și mai târziu în biroul procurorului orașului San Francisco. În 2003, a fost aleasă procuror în acest oraș. A fost aleasă procuror general al Californiei în 2010 și realeasă în 2014.

Kamala Harris, o premieră pentru SUA

Kamala Harris a candidat pentru nominalizarea democrată la președinție la alegerile din 2020. Încă de atunci ea a atras atenția publicului național, înainte de a-și încheia campania pe 3 decembrie 2019.Ulterior, și-a anunțat candidatura pentru vicepreședinție, alături de candidatul Joe Biden la alegerile din 2020. Atunci când Joe Biden l-a învins pe contracandidatul său, Donald Trump, devenind noul președintelal SUA, Kamala Harris a devenit prima afro-americană, prima americancă de origine asiatică și a treia femeie după Geraldine Ferraro și Sarah Palin care a candidat pentru vicepreședinție din partea unui partid major.

Femeia pe care Kamala Harris o consideră a doua mamă

Kamala Harris, în vârstă de 56 de ani, a depus jurământul pe două biblii: una care i-a aparținut Reginei Shelton, pe care vicepreședinta SUA o consideră a doua mamă, și una care i-a aparținut judecătorului Thurgood Marshall, primul judecător de la Curtea Supremă Neagră, care a inspirat-o pe Harris să facă dreptate. Ea a folosit biblia doamnei Shelton și atunci când a depus jurământul ca procuror general al Californiei și senator al SUA. Doamna Shelton a avut grijă de ea și de sora ei, atunci când erau mici, în timp ce mama lor pleca la muncă, scrie The Wall Street Journal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel