Urmărește emisiunea live


Cine este Dragoș Tudorache, MAI. Ce lecție de viață i-a dat tatăl său, preot în Vaslui

Dragoș Tudorache a fost propus de către premierul Dacian Cioloș pentru funcția de ministru al Afacerilor Interne pentru o perioadă de patru luni. El a fost până acum șeful cancelariei prim-ministrului. 

Dragoș Tudorache și-a început activitatea profesională ca judecător în 1997. A plecat în Kosovo, unde a fost șef de unitate și coordonator al celului de criză în cadrul Departamentului pentru Statul de Drept și Protecție a Drepturilor Omului, OSCE. Din 2003 a continuat tot în Kosovo, unde a fost șeful Departamentului Juridic, făcând parte din Echipa Judecătorilor Internaționali ONU. Din 2005 s-a întors la București, ca parte a delegației CE. În 2007 a plecat la Bruxelles și de atunci până în 2015 a deținut mai multe funcții în cadrul Comisiei Europene. 

Noul ministru este din Vaslui. Tatăl său este un cunoscut și respectat preot. 

Iată ce sfaturi i-a dat tată său lui Dragoș Tudorache, potrivit vremeanoua.ro:  "I-am transmis, ca un bagaj pentru toată viața, cele câteva lucruri pentru care am militat: fără blugi, fără țigări, fără băutură. Este un tânăr deosebit".

Dragoș Tudorache, chiar dacă a fost plecat pentru mult timp la Bruxelles, a revenit an de an în Vaslui de Crăciun pentru a petrece alături de familie. 

”Copilul meu a primit o educație aparte. Ca preot, am cunoscut multă lume care se plânge de copii, spunând că le-au dat tot ce era mai bun și mai scump, dar nu s-au realizat. Fiul meu nu a purtat niciodată blugi și teniși, pentru că i-am spus că dacă tii la demnitatea ta de bărbat trebuie să fii mereu îmbrăcat bine. S-a cunoscut cu dl. Cioloș la Bruxelles, domnia sa îl apreciază mult pentru ceea ce face. În timpul facultătii a fost afiliat la organismele europene, pe problema delicvenței juvenile, după care a plecat din țară, ca expert international", spune tatăl lui Dragoș Tudorache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel