Cine este Dan Dungaciu, posibil ministru al Dezvoltării Regionale în Guvernul Dacian Cioloș

Portofoliul de la Ministerul Dezvoltării Regionale în Guvernul Dacian Ciolos ar putea reveni sociologului Dan Dungaciu.

Dan Dungaciu. Născut la 3 octombrie 1968 la Tărgu Mureș, Dan Gheorghe Dungaciu este de profesie sociolog, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, președintele Fundației Mării Negre din România.

Dan Dungaciu a fost fost secretar de stat în MAE de la București și fost consilier al președintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrării europene a Republicii Moldova. Are și cetățenia Republicii Moldova.

Dan Dungaciu nu a ezitat să-l critice Președinția  pentru lipsa de comunicare referitoare la temele majore de politică externă, în așa fel încât să se simtă sau să se resimtă și viziunea din spatele declarației, nu doar declarația goală.

Dan Dungaciu este profesor universitar la Facultatea de Sociologie și Asistenţă Socială a Universităţii din București și Directorul Institutului de Știinţe Politice și Relaţii Internaţionale al Academiei Române (ISPRI).

[citeste si]

Dan Dungaciu este coordonatorul Masterului de Studii de Securitate și Analiza Informațiilor al Universității din București. A studiat sau a lucrat ca cercetător asociat în diverse instituţii occidentale: Fernand Braudel Institute (Binghamton, SUA), Max Weber Centre for Advanced Cultural and Social Study (Erfurt, Germania), Department of Political Science and Public Administration – Law, Economics and Political Sciences' School of Athens (Atena, Grecia), Central European University (Budapesta, Ungaria), Department of Social Sciences – Anglia Polytechnic University (Cambridge, Marea Britanie), Institut für die Wissenschaften vom Menschen (Vi­ena, Austria), Max Planck Institute for Social Anthropology (Halle, Germania), Triangle Research Centre (North Carolina, USA).

Dan Dungaciu este membru al mai multor asociaţii internaţionale și naţionale de profil. Este laureat al premiului Dimitrie Gusti pentru sociologie al Academiei Române (1995) și al Premiului Internaţional pentru Sociologie al Universităţii din Istambul (2001).

Dan Dungaciu este deţinător al distincţiei de stat „Meritul de Onoare" al R. Moldova (2009). Este autorul a zeci de studii de specialitate și lucrări de profil, printre cele mai recente numindu-se: Basarabia e România? (2011) și Elemente pentru o teorie a națiunii și naționalismului (2012).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel