Cine este Cristian Bușoi, noul președinte al CNAS

Cristian Bușoi ampres.ro
Cristian Bușoi ampres.ro

Cristian Bușoi a fost numit, vineri, în funcția de președinte al Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate. În vârstă de 35 de ani, Bușoi este politician tânăr, care deţine un titlu de doctor în Sănătate Publică şi Management Sanitar, potrivit foto: ampress.ro[/caption]

Cristian Silviu Buşoi s-a născut la 1 martie 1978, în Drobeta Turnu Severin. A absolvit:

- Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Carol Davila“ din Bucureşti;

- Colegiul Român de Apărare;

- Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti;

A fost autorizat ca notar public în 2010, an în care a obținut și titlul de Doctor în Sănătate Publică şi Management Sanitar, din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara.

Activitate politică însemnată

Pe lângă cercetare, Cristian Buşoi se poate lăuda și cu o bogată activitate politică. Primii paşi în politică i-a făcut între anii 1996 şi 1998, perioadă în care a activat ca preşedinte fondator al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Mehedinţi, ocupând ulterior un loc în Biroul Permanent Judeţean al Tineretului National Liberal. În anul 2000 este ales preşedinte al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Timişoara, iar în anul 2001, preşedinte naţional al Cluburilor Studenţeşti Liberale. În perioada octombrie 2002 - mai 2004 a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Călin Popescu-Tăriceanu, iar în anul 2004, candidează şi câştigă un fotoliu de deputat.

Din 2007 Cristian Bușoi este europarlamentar, funcție recâștigată la alegerile din 2009, dar la care va trebui să renunțe odată cu numirea în fruntea CNAS, în caz contrar aflându-se în incompatibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel