Cine este Constantin Dudu Ionescu, posibil ministru de Interne în Guvernul Dacian Cioloș

Constantin Dudu Ionescu ar putea  reveni în Guvern, de data aceasta într-unul de tehnocrați format de Dacian Cioloș. Numele acestuia este vehiculat în ultimele zile pentru preluarea portofoliului de la Interne.

Născut la 21 mai 1956 în București, Constantin Dudu Ionescu a absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Politehnicii din București, este căsătorit și are un băiat.  Și-a început cariera ca inginer și a fost cercetător la Centrul de Motoare de Aviație București.

Constantin Dudu Ionescu a fost secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale, susţinut de PNŢCD, apoi ministru al Apărării Naţionale în perioada 11 februarie - 17 aprilie 1998 şi ministru de Interne, între 21 ianuarie 1999 şi 28 decembrie 2000.

Constantin Dudu Ionescu a ocupat funcția de secretar-adjunct al PNȚCD. După eșecul partidului la alegerile din 2000, care au dus la dispariia țărăniștilor  din Parlament, Dudu Ionescu s-a înscris, în noiembrie 2003 în PUR-ul profesorului Dan Voiculescu. A explicat la vremea respectivă că a optat pentru PUR întrucit, după rezilierea protocolului cu PSD și după declarațiile de apropiere față de PPE, este cel mai bine plasat pentru a putea construi un partid de orientare populară. Dudu Ionescu  a demisionat din partidul lui Voiculescu în mai, 2005.

[citeste si] 

Constantin Dudu Ionescu se retrage o vreme din viața publică si politică. La alegerile pentru Parlamentul României din 2008, îl găsim candidat din partea PD-L, într-un colegiu din sectorul 4, Bucuresti. Desi s-a clasat pe primul loc ca număr de voturi, nu a fost ales deputat. 

Constantin Dudu Ionescu  a ocupat timp de cațtiva ani funcția de general manager la reprezentanța din România a holdingului Elbit Systems Israel. 

Constantin Dudu Ionescu. De asemenea, în perioada 1992-1996,  Constantin Dudu Ionescu a fost deputat din partea PNȚCD unde a deținut funcția de secretar al Comisiei de Apărare, Ordine Publica și Siguranță Națională.

Constantin Dudu Ionescu este  în prezent consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel