Cine este CEFC, noul partener majoritar al Rompetrol

CEFC China a preluat 51% din KazMunayGas, compania care deține Rompetrol. 

CEFC China, înarmată cu o analiză profundă și o înțelegere a cererii de energie de pe piața din China, a investit în strategia sa de a explora resursele din afara țării. Compania se dezvoltă într-o bancă internațională de investiții în energia industriei prin angajarea rezervorului său de resurse internaționale, acumulate de-a lungul anilor, în cooperarea energetică internațională și diplomație publică.

Punctul de sprijin al CEFC China este în Europa prin achiziția pachetului de control în KazMunayGas. Contractul este o bază solidă pentru sistemul CEFC China din industria energetică. Prin preluarea pachetului de control, accelerează implementarea industrială a terminalelor de petrol și gaze ca o bază pentru furnizarea de resurse stabile de petrol și gaze. Mai mult, CEFC China a cumpărat peste o mie de benzinării în țări precum Spania sau Franța pentru a sprijini depozitele petroliere. Compania își propune să colaboreze în continuare cu KMG, folosind brandul suveran al Kazahstanului. CEFC China va crește investițiile în KMGI și-și propune să ajungă la 10.000 de benzinării și depozite de petrol în Italia, Spania, România, Bulgaria, Germania și Elveția. În cel mult cinci ani, CEFC vrea să facă din KMG un influent furnizor de petrol și gaze.

[citeste si]

Pe lângă KMG, CEFC și-a asigurat puncte de sprijin în Abu Dhabi (Orientul Mijlociu) și Ciad (Africa). Compania cumpără anual din Abu Dhabi 10 milioane de tone de petrol brut. Pe de altă parte, a semnat cu OPIC Africa Corporation of CPC Corporation pentru o cotă de 35% din acțiuni.

În Europa, în Franța și Spania, deține un sistem de stocare a petrolului cu o capacitate de un milion de tone, care susține sistemul de rafinare și terminalele de vânzări.

(w670)

În Orientul Mijlociu, cooperează cu Abu Dhabi și Fujairah în construcția de instalații de transbordare și depozitare a petrolului. CEFC China a mai făcut investiții în Asia Centrală și în porturile Yangpu, Rizhao, Dongjiakou of Qingdao, în Zhuhai și Jingjiang. CEFC China a stabilit trei asociații în participațiune cu China Railway Corporation pentru a transporta în comun de petrol și gaze. S-a creat o linie de transport de petrol și gaze între China și Kazahstan. CEFC China a cooperat cu GMRA, în comerțul cu în special pentru depozitarea, achiziționarea și înlocuirea produselor petroliere din rezerve naționale. Cele două părți au stabilit un fond pentru a investi în rezerve și facilități logistice. CEFC China a achiziționat active de depozitare de-a lungul caii ferate, împreună cu CRC. CEFC China a cooperat cu Yingkou Port, Rizhao Port și CRC pentru a se conecta la serviciile de logistică din țările din Asia Centrală pentru a forma un sistem de rezervă și de logistică care combină rezervele portuare și transportul feroviar intern în vederea integrării logisticii interne din China, Asia Centrală și Europa. CEFC China a cooperat cu CSSC, construind trei cisterne plutitoare în Singapore și în alte țări din Asia de Sud-Est, iar șase vor fi adăugate în viitor. A cooperat cu întreprinderi de stat ca Yunnan Provincial Investment Group Energy, Energy Group Shandong și Grupul energetic Jizhong în proiecte, în ceea ce privește stațiile de gaz și alte noduri logistice cheie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel