Cine este Cătălin Predoiu, propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Orban

Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES

Deputatul Cătălin Predoiu, propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Orban, a mai deținut acest portofoliu în perioada 2008-2012 și a fost ministru interimar la Ministerul Afacerilor Externe. Predoiu a criticat în repetate rânduri acțiunile fostului ministru al Justiției Tudorel Toader.

Cătălin Predoiu (născut în Buzău, în anul 1968), propunerea pentru Ministerul Justiției în Guvernul Orban, a mai deținut această funcție în perioada 2008-2012. Potrivit CV-ului său, Cătălin Predoiu a deținut următoarele demnități publice: vicepreședinte al Camerei Deputaților, deputat ales în circumscripția electorală Călărasi, prim ministru interimar, ministrul Justiție și membru CSAT, ministrul interimar al Afacerilor Externe.

Din 1991, Cătălin Predoiu este membru al Baroului București și, în perioada 1994-2007 a fost profesor la Facultatea de Drept din București. Acesta are un stagiu militar la trupele aeropurtate (1986 - 1987), în 1991 a absolvit Facultatea de Drept din București, iar în 2003 a obținut diploma de doctor în drept cu summa cum laudae, transmite Mediafax.

Critici la adresa mandatului lui Tudorel Toader

Predoiu a lansat, atunci când Tudorel Toader a fost ministru al Justiției, mai multe critici la adresa acestuia și a modificărilor legislative pe care le anunța. Acesta a mai spus că raportul lui Toader privind revocarea Laurei Codruța Kovesi este „ușor demontabil în multe puncte”, iar decizia de a o înlătura din funcția de la șefia DNA a fost pripită.

Recent, Tudorel Toader a anunțat că îl dă în judecată pe Predoiu pentru că ar fi afirmat că fostul ministru a fost cel care iniţiat Legea recursului compensatoriu în condiţiile în care - potrivit lui Toader - Minsterul a susţinut neconstituţionalitatea proiectului de lege.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel