Cine este astăzi cel mai puternic om din România, în opinia lui Antonescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, invitat vineri seară, în emisiunea "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, a explicat, răspunzând unei întrebări, cine este, astăzi, cel mai puternic om din România, în opinia sa.  

Întrebat de către moderatorul emisiunii "Jocuri de Putere", Rareș Bogdan, cine este astăzi cel mai puternic om din România, președintele liberalilor a răspuns: "Dacă ar fi să ne concentrăm, Nelson Mandela. Nelson Mandela, care a trecut la cele veșnice în cursul nopții de ieri, la care mulți oameni pe planeta asta, cred că și noi ne gândim, a fost un om puternic", a declarat Antonescu.

România nu are un om cu adevărat puternic

Acesta a mai explicat, întrebat fiind ce a simțit când a aflat că Nelson Mandela a decedat, că vestea nu a fost una șocantă, având în vedere că fostul președinte al Africii de Sud se afla în stare gravă de mai mult timp, dar și faptul că România nu are "încă oameni cu adevărat puternici".

"Într-un fel, Nelson Mandela care avea o vârstă și care se afla într-o stare de sănătate destul de gravă de ceva vreme, într-un fel eram pregătiți pentru acest lucru. Nelson Mandela a fost un om foarte puternic, eu nu l-am întâlnit, nu l-am cunoscut, dar am avut șansa să-l cunosc undeva prin anul 1999-2000, într-unul din guvernele făcute de partidul lui Mandela un om care era un ucenic spiritual al lui Mandela, era ministrul Sportului în Africa de Sud, era omologul meu, eram ministrul Sportului în România atunci, l-am cunoscut, am vorbit mult despre Mandela, despre experiența lor. Era un om care avea vreo 35-36 de ani și făcuse 15 ani de pușcărie împreună cu Mandela și era un om la care am putut vedea cu adevărat, în ciuda faptului că jumătatea din viața lui tânără îi fusese mâncată în pușcărie, era un om care nu dorea să se răzbune, ci să construiască, un om pe care siuferința l-a deschis, l-a făcut mai generos. Ăla era un om puternic, cu atât mai mult Mandela a fost un om extraordinar și un om puternic. Noi nu avem în România în acest moment un om cu adevărat puternic. Avem oameni care trag sfori, avem oameni care pot dintr-o semnătură să mute zece miliarde dintr-o parte în alta, avem oameni care pot ieși cu steagul României în spate să amenințe sau să declare corupți pe unii și pe alții, dar oameni cu adevărat puternici, care să aibă o credință și întru această credință să facă milioane de oameni să-i urmeze, eventual toată această țară, încă nu", a afirmat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel