Cine e Mihai Lasca, „capul” AUR Bihor. De la calitatea de „inculpat”, la parlamentare

Foto: Facebook Mihai Lasca
Foto: Facebook Mihai Lasca

AUR, partidul considerat „surpriza alegerilor parlamentare din 6 decembrie”, îl are în echipă și pe Mihai Lasca, un personaj controversat în Oradea. 

Mihai Lasca, în vârstă de 40 de ani, a candidat la Camera Deputaților din partea AUR Bihor. Lasca este jurist și administrator al unei firme de protecție și pază din Oradea și a fost desemnat persoană de contact pentru filiala AUR Bihor. 

Reprezentantul AUR s-a remarcat însă prin organizarea de proteste anti-mască. Potrivit bihon.ro, Mihai Lasca a afirmat că pandemia de Covid-19 este o „înșelătorie mondială”. 

Potrivit sursei citate, Mihai Lasca declara că le va face „viață grea trădătorilor” din postura de deputat.

De asemenea, conform ebihoreanul.ro, Mihai Lasca a făcut parte dintr-o grupare de falsificatori de carduri, iar pe numele lui există şi un ordin de restricţie cerut de fosta parteneră.

Mihai Lasca, condamnat în luna noiembrie pentru loviri 

Mihai Lasca a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani închisoare, în luna noiembrie a.c., pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violențe. Instanța a dispus suspendarea executării pedepsei de 2 ani închisoare sub supraveghere, pe un termen de 4 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri (Hotarâre 1428/2020, 11.11.2020, Judecătoria Oradea). 

Pe durata termenului de supraveghere, Mihai Lasca trebuie să respecte câteva condiții precum: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bihor, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă și să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

De asemenea, în decizia instanței se arată că „inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oradea sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, pe o perioadă de 120 de zile” și că se obligă „inculpatul la plata sumei de 1200 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare.”

Pe 20 noiembrie, Mihai Lasca a atacat sentința.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel