Cine e Claudiu Târziu - în CV și în afara lui. „AUR-ul de la parlamentare”

Foto: AUR
Foto: AUR

Claudiu Târziu este co-președinte al partidului AUR, considerat „surpriza de la alegerile parlamentare din 6 decembrie”.

Târziu a candidat din partea AUR București la Senat, după ce a vrut, la alegerile locale, Primăria Capitalei. 

Claudiu Târziu, co-președinte al AUR, s-a născut la 20 februarie 1973, în Bacău. În CV-ul său apare clar, încă de la început, că este „creştin-ortodox”. 

Târziu, studii și experiență profesională

Conform CV-ului său, Claudiu Târziu a terminat Liceul „Anghel Saligny” din Bacău în anul 1991, iar din 1994 până în 1999 a studiat la Facultatea de Drept a Universităţii “Mihai Eminescu” – Iaşi. Din 2002 și până în 2007, Claudiu Târziu trece în CV Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice – Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative – Bucureşti.

La capitolul „experiență personală”, Claudiu Târziu menționează, printre altele, că din noiembrie 2013  până în prezent este director al Editurii “Rost”, din aprilie 2012, director de marketing la SC Cosânzeana Edit Pres SRL și asemenea, editor al publicaţiei electronice Rost.

Claudiu Târziu mai amintește de funcții precum „jurnalist de investigație”, „reporter special”, „redactor-șef” sau „director de revistă”. 

De asemenea, are și colaborări ocazionale: versuri și articole publicate în reviste precum „Credința ortodoxă”, „Lumea credinței” sau „Lumina”.

Claudiu Târziu este și președinte al Asociației „Rost”, a fost membru în Consiliul Național de Coordonare a campaniei pentru modificarea Constituţiei desfăşurată de Coaliţia pentru Familie, cu scopul definirii mai clare a noţiunii de familie în legea fundamentală a statului, membru în Consiliul de Coordonare al Forului Ortodox Român și fondator al Forului Ortodox Român. Desigur, printre altele. 

Târziu: Tăcerea „mieilor”, bucuria gay-ilor

Trecem dincolo de CV-ul lui Claudiu Târziu și găsim câteva articole prin care co-președintele AUR ne arată poziția sa privind homosexualitatea. 

În 2013, Claudiu Târziu a publicat un articol intitulat „Tăcerea «mieilor», bucuria gay-ilor”, pe rostonline.ro. 

Redăm câteva idei: „Noi sîntem etichetaţi ca înapoiaţi, obtuzi, extremişti, nu ei, care se împerechează mai rău ca dobitoacele”, „Imaginaţi-vă că un depedent de droguri ar pretinde legalizarea stupefiantelor, ori un beţiv ar solicita să i se permită prin lege să vină beat la serviciu, sau un alienat mintal ar insista ca legiuitorul să-l declare sănătos şi să fie tratat ca atare, sau, în fine, un zoofil şi-ar revendica dreptul de a întemeia o „familie” cu găina, oaia sau vaca de care s-a „îndrăgostit”. Vi se par nişte ipoteze forţate? Ei, bine, acum 20 de ani şi homosexualitatea era privită la fel. Nici un om cu capul pe umeri nu se referea la homosexuali decît ca la dezaxaţi, ca la unii care sînt în afara normalităţii fie din pricina unei boli, fie din viciu. De altfel, homosexualitatea a fost considerată boală psihică pînă în 1990, nu doar în România.”

„Legionarii aveau puterea sufletească de jertfă, datorită credinței în Hristos”

Doi ani mai târziu, Târziu descris legionarii ca fiind primii ce au conștientizat primejdia comunistă, menționând că ei „aveau puterea sufletească de jertfă, datorită credinţei în Hristos”.

„Legionarii au ucis? Uneori, da. În 99,9% din cazuri, în legitimă apărare”, mai spunea Târziu printr-o postare pe Facebook.

Totodată, Claudiu Târziu se numără printre cei care susțin mișcarea anti-avort din România. O scrisoare de susținere a unei propuneri legislative care a restricționat accesul femeilor la avort, din 2012, are pe lista semnatarilor și Alianța Familiilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel