Cine din coaliție s-a opus desființării SIIJ. Stelian Ion a ocolit răspunsul

Stelian Ion / Foto gov.ro
Stelian Ion / Foto gov.ro

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a susținut o conferință de presă, marți, la Palatul Victoria. 

'În coaliție, dintre partenerii pe care îi aveți la Minister, cine s-a opus în momentul de față desființării Secției Speciale? Totuși, este în Parlament de ceva timp și nu s-a ajuns la un acord nici măcar în coaliție', a fost întrebarea primită de ministrul Stelian Ion de la o jurnalistă.

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a răspuns că 'nu o să abordez acest lucru. Într-o coaliție, astfel de abordări nu ajută niciodată. Câtă vreme suntem o coaliție și suntem o echipă, să arătăm cu degetul unii spre alții nu va fi niciodată o soluție.'

'Mă interesează soluțiile, mai puțin să arăt cu degetul. Bineînțeles, pozițiile fiecăruia cred că au fost destul de clar explicate de-a lungul timpului și s-a văzut ce poziție a avut fiecare membru al coaliției pe acest subiect.', a subliniat Stelian Ion.

Ulterior, ministrul Justiției a precizat că 'la fiecare întâlnire, abordăm această chestiune. Am solicitarea să fie o prioritate.'

CCR a stabilit că SIIJ e constituțională. Stelian Ion: Avem de descâlcit o altă problemă

'Noi, acum, avem de descâlcit o altă problemă: dacă desfiinţarea SIIJ este neconstituţională. Nu poate să îmi dea nimeni niciun argument că desfiinţarea SIIJ ar fi neconstituţională.

Ar fi o interpretare absolut greşită şi, până la urmă, în dezacord şi cu separaţia puterilor în stat. Legiuitorul, cel care vine cu o anumită propunere, este cel care găseşte oportun sau nu să înfiinţeze sau să desfiinţeze anumite instituţii. Este, în opinia mea, la latitudinea exclusiv a legiuitorului.

Dincolo de asta, bineînţeles,vom vedea în perioada următoare, poate şi hotărâri contradictorii, poate la cel mai înalt nivel, dar eu cred că este de evitat acest lucru. Nu trebuie să aşteptăm de la justiţie rezolvarea unor probleme care nu vin dinspre justiţie, pentru că încurcăturile le-au făcut politicienii în 2017-2018, atunci s-au produs aceste încurcături.

Dacă cineva este mulțumit că în ultima perioadă nu au mai fost cazuri de corupție de către SIIJ, chiar dacă sunt scurgeri de informații, avem raportul MCV care arată că este un instrument cu care se poate afecta independența Justiției. Nu există decât un drum, acest drum este fără întoarcere, SIIJ va fi desființată. Să vedem dacă noi, politicienii, vom rezolva problema sau vom lăsa în grija magistraților.', a declarat, marţi seara, ministrul Justiţiei. (Citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel