EXCLUSIV  Cine câștigă titlul în Liga I? Răspunsul bucureștenilor pentru DC News și DC Sport / video

Întrebați de reporterul nostru Dana Mihai, mai mulți bucureșteni și-au oferit opiniile despre desfășurarea campionatului și despre naționalitatea jucătorilor din Liga I.

”După ultimele rezultate, din punctul meu de vedere, FCSB este favorită. Nu vad pe altcineva, 90% FCSB câștiga campionatul.”, precizează un tânăr pentru DC News.

FCSB este pe primul loc după 24 de meciuri jucate cu 15 victorii, 6 egaluri și 3 înfrângeri, totalizând 51 de puncte. 

”Ar trebui să joace mai mulți români, asta este o problemă de mentalitate, lipsa de profesionalism”, menționează același tânăr întrebat de reporterul DC News despre naționalitatea jucătorilor din Liga I.

Trebuie menționat că în fotbalul românesc există o lege care prevede ca fiecare echipă din primele două ligi să aibă cel puțin 5 jucători români formați la nivel național. Dar totuși, conform GSP ”Din cei 480 de fotbalişti care au bifat cel puţin o prezenţă în acest sezon, 222 au fost străini, adică 46,2%.”

”Mi-ar plăcea să câștige FCSB, o echipă de marcă din campionatul nostru./ Nu cred că ar trebui impusă o limită pe naționalitatea jucătorilor”, mai precizează alt cetățean considerând că, o impunere de jucători nu ar duce la o dezvoltare a centrelor de copii și juniori. 

”Rapid cred că o să recupereze punctele in play-off./ Prin mai mulți tineri ne vom dezvolta campionatul și vom avea o echipă națională mai bună.”, răspunde alt tânăr pentru DC Sport.

Rapidul este pe locul 3 din campionat cu 42 de puncte din 24 de meciuri, reușind 11 victorii și marcând tot 42 de goluri. Și el, susține mai mulți români în campionat, dorind performanțe mai mari cu echipa națională.

”CFR Cluj sunt mai ok, și-au schimbat antrenorul./ Să fie majoritatea români, 60% români, 40% străini cred ca ar fi bun.”

Adrian Mutu este noul antrenor de la CFR Cluj după ce despărțirea de Andrea Mandorlini. Echipa din Gruia este pe locul 2 cu 42 de puncte, la fel ca Rapid București însă cu o victorie în plus.

”FCSB are cel mai bun lot si echipa se leaga foarte bine./ Mai mulți români, străinii iau din șansele jucătorilor români.”, comentează un alt tânăr.

Recent, un jucător român, Radu Drăgușin a fost vândut către Tottenham Hotspur pe suma de 31 de milioane de Euro de la Genoa, cel mai mare transfer din istoria internaționalilor români. Din păcate, cazul este aproape singular deoarece nu mulți jucători români ajung să joace în ligile de top din Europa.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel