Cifrele pe care Guvernul Orban nu dorește să le vezi

În ultimele ore, cifrele pe care Guvernul Ludovic Orban nu dorește să le vedem, pentru că el însuși le ignoră, s-au multiplicat simțitor, construind imaginea unei crize care numai administrată nu este de actualul executiv. Concret, mediul academic a realizat propriile sale estimări economice.

Conform Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, PIB-ul României a scăzut deja cu 14.6% în trimestrul doi față de primul trimestru al anului 2020. 


Guvernul a cheltuit doar 1.5% din PIB pentru măsuri menite a ajuta companii sau angajații acestora. În tot acest timp nu a fost realizat vreun efort de redresare economică țintit spre ajutorarea celor 1 milion de angajați șomeri, care totalizează un amețitor 15% din totalul forței de muncă disponibile la nivel național.


Cheltuielile guvernamentale pentru măști și mănuși îngroașă rândul zecilor și sutelor de milioane de lei care sunt aruncate pe fereastră. Agricultura, care rămâne o forță importantă a economiei românești și un contribuitor decent la PIB-ul național, se află în degringoladă. După ce au sistat investițiile în infrastructura de irigații, liberalii privesc acum la o compromitere de minimum 30% a culturilor de toamnă și la o compromitere cu 70% a producției derivate din pomii fructiferi. Nici subvențiile agricole n-au fost acordate la timp pentru a salva, poate, ce ar mai putea fi salvat. Nici alte industrii nu o duc mai bine. Experții estimează că domeniul HoReCa se va comprima cu minimul 10%, echivalentul închiderii a peste 5.000 de spații HoReCa la nivel național. 


În loc să ofere soluții, Palatul Victoria ne-a spus că nu vrea nici alocații mărite și nici pensii decente. Pe măsură ce prețurile au crescut în România cu 6.7%, a doua cea mai mare creștere la nivelul UE, guvernanții nu vor să facă nici măcar corecții care să țină pasul cu aceste fenomene de piață, precum și cu efectele pe care anul agricol prost le va avea asupra buzunarelor noastre. În fața unei crize cel puțin la fel de grave ca cea din 2008, România este prinsă total nepregătită. Iar vina este a celor care, astăzi, conduc Guvernul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel