Ciamba: Nu poţi stabili un buget fără direcţii

Mihai Ciobanu / 12 Martie 2019 / 13:33 Salveaza PDF Comentarii
George Ciamba
George Ciamba

Un buget nu poate fi stabilit fără direcţii clare, a declarat, marţi, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, care a evocat, în contextul discuţiilor pe Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027, nevoia de flexibilitate pentru a răspunde la provocările prezentului şi de priorităţi. 

Ciamba a susţinut o conferinţă de presă, alături de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. "Nu poţi stabili un buget fără direcţii, aşa că într-un fel cred că discuţia despre buget este pe agendă. Trebuie să vedem cum se adaptează Uniunea la provocările de azi", a arătat oficialul român. El a adăugat că, în actualul context, Uniunea Europeană are nevoie de "flexibilitatea de a răspunde la provocările prezentului şi de priorităţi". 

Reuniunea informală a miniştrilor şi a secretarilor de stat pentru Afaceri Europene, la Bucureşti

 


La Bucureşti se desfăşoară marţi reuniunea informală a miniştrilor şi a secretarilor de stat pentru Afaceri Europene, în contextul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Pe agenda discuţiilor se află şi Cadrul Financiar Multianual 2021 - 2027. În cadrul reuniunii de la Bucureşti, miniştrii şi secretarii de stat pentru Afaceri Europene, împreună cu reprezentanţii instituţiilor europene, au o dezbatere cu privire la viitorul Cadru Financiar Multianual 2021 - 2027, care să contribuie la stimularea avansării în timp util a negocierilor, în conformitate cu Concluziile Consiliului European din decembrie 2018. 

Obiectivul preşedinţiei României la Consiliul UE este de a continua discuţiile într-un ritm dinamic, în perspectiva facilitării unui acord politic în acest dosar, în toamna anului 2019, se arată pe site-ul oficial al preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene. 

 

Vezi şi: Oana Zamfir, șocată după o poză cu Lazăr. Coita: Mă crucesc

George Simion a răbufnit în direct: Sunt niște criminali!


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23