Director CIA și comandant NATO în România. Întâlnire la nivel înalt

Întâlnire de rang înalt la București. Fostul director al CIA și fostul comandant NATO se vor alătura altor înalți oficiali pentru a discuta probleme importante precum terorismul sau migrația necontrolată.

Reuniunea urmează să aibă loc între 4 și 5 mai, la București, și este organizată de think tank-ul românesc Strategikon. Printre alte teme abordate se numără populismul în creștere în Europa dar și decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană. 

David Patraeus, fostul director CIA și generalul Philip M. Breedlove, care a supervizat schimbările radicale ale NATO în fața Rusiei, sunt invitații de onoare. 

Cine este David Patraeus

David Howell Petraeus a fost directorul Agenției Centrale de Informații a Statelor Unite între 6 septembrie 2011 și 9 noiembrie 2012, când și-a dat demisia din funcție.
Înainte de a fi fost numit direct al CIA, Petraeus a fost general de armată, activ în United States Army pentru o perioadă de peste 37 de ani. Ultimele sale funcții în Armata de uscat a Statelor Unite au fost cea de comandant al Forțelor internaționale de asigurare a securității (cunoscute ca International Security Assistance Force sau sub acronimul de ISAF și cea de Comandant al forțelor Statelor Unite din Afganistan între 4 iulie 2010 și 18 iulie 2011.

Cine este Philip M. Breedlove

Philip Mark Breedlove este un general cu patru stele al Armatei SUA. El a fost la cârma Comandamentului European al armatei SUA. Totodată, el a fost al 17-lea Comandant NATO, din mai 2013 până în aceeași perioadă a anului 2016.

Strategikon, organizatorul întâlnirii este un think tank românesc de limbă engleză, care și-a propus să analizeze pobleme dezbătute la nivel european, cu o preponderentă orientare spre cele care nu sunt prezente în dezbaterea internă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel