CIA, avertisment despre Huawei

Agenţia Centrală de Informaţii a SUA (CIA) acuză Huawei. 

CIA consideră că Huawei este finanțat de statul chinez, ceea ce implică riscuri de securitate, scriu The Times, transmit EFE şi Reuters.

Potrivit CIA, Huawei, care are ambiţia de a furniza tehnologie reţelelor de telefonie mobilă 5G din Marea Britanie, ar fi primit bani provenind de la sucursale ale aparatului de securitate al statului chinez. Potrivit The Times, documentele puse la dispoziţia Marii Britanii de către CIA dovedesc că Huawei a primit fonduri care proveneau de la Armata Populară de Eliberare, de la Comisia de Securitate Naţională a Chinei şi de la reţeaua de informaţii statale din China.

La începutul anului, SUA au transmis aceste informaţii Marii Britanii, Australiei, Noii Zeelande şi Canadei, adică partenerii săi cu care are o alianţă în domeniul serviciilor secrete (aşa-numitul "Five Eyes Club").

Se răzgândește Marea Britanie?

Cotidianul britanic a subliniat că, potrivit legii, în China, companiile sunt obligate să coopereze cu sucursalele de securitate, fapt ce îi face pe criticii acestui sistem să se teamă de posibilitatea instalării unui sistem de acces la software "pe uşa din spate", ceea ce ar permite spionarea sau alterarea comunicaţiilor britanice.

La viitorul Consiliu de Securitate Naţională, guvernul britanic intenţionează să-şi revizuiască planurile de a introduce pe teritoriul său tehnologia 5G, scrie EFE, care adaugă că această revizuire are drept obiectiv "să se asigure că nimeni (nicio companie din domeniul telecomunicaţiilor) nu devine mult prea puternică".

Poziția Huawei 

Huawei a insistat că este o companie privată, independentă de orice fel de influenţă a guvernului chinez, şi a negat de nenumărate ori că ar putea reprezenta un risc pentru securitate. Gigantul chinez, al cărui sediu central se află în oraşul Shenzhen, susţine că statul chinez nu i-a cerut niciodată să colecteze informaţii şi că, mai mult, o solicitare în acest sens ar fi "respinsă în mod categoric".

Cât despre dezvăluirile din The Times, un reprezentant al companiei a declarat că Huawei "nu comentează acuzaţii fără fundament cu dovezi zero de la surse anonime". Nici CIA şi nici agenţiile chineze pentru securitatea statului nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţiile, scrie Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel