Christine Lagarde, președinte al BCE. Cristian Buşoi: Trebuie să aducă o schimbare

Mihai Ciobanu / 05 sep 2019 / 19:46 Salveaza PDF Comentarii
Cristian Busoi
Descriere foto: Cristian Busoi
Cristian Bușoi: Numirea doamnei Christine Lagarde, prima femeie președinte al Băncii Centrale Europene, trebuie să aducă o schimbare în politicile monetare europene.
"Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare din Parlamentul European a oferit aseară, prin vot, un aviz pozitiv pentru susținerea lui Christine Lagarde în funcția de președinte al Băncii Centrale Europene. Christine Lagrade ar putea deveni, astfel, prima femeie președinte al Băncii Centrale Europene, din istorie.
 
Am participat, ieri, la audierea din Comisia pentru Afaceri Economice și Monetare, ECON, din Parlamentul European, precum și la votul final pentru susținerea domniei sale în această funcție. Votul pozitiv primit din partea ECON este necesar din punct de vedere politic pentru ca doamna Lagarde să meragă mai departe, cu încredere, în fața liderilor UE. După consultarea Parlamentului European, decizia finală pentru numirea președintelui Băncii Centrale va fi luată de Consiliul European, cu majoritate calificată.
 
În calitate de președinte al Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde va trebui să garanteze stabilitatea financiară a Uniunii; eficientizarea politicii economice europene, dezvoltarea economiei în UE, lupta împotriva schimbărilor climatice și menținerea independenței Băncii Centrale fiind printre cele mai importante provocări la care trebuie să răspundă Christine Lagarde, după ce va ocupa funcția de președinte al Băncii Centrale Europene.
 
Nu în ultimul rând, pe agenda de priorități a viitorului președinte al Băncii Centrale trebuie să se afle păstarea stabilității zonei euro", transmite europarlamentarul PNL Cristian Buşoi.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23