Christian Coleman, record mondial la proba de 60m

campionatul national de atletism seniori
campionatul national de atletism seniori

Sprinterul american Christian Coleman a stabilit un nou record mondial în proba de 60 m masculin, cu timpul de 6sec.34/100, duminică, în cadrul Campionatelor Statelor Unite la atletism în sală, desfăşurate la Albuquerque (New Mexico), informează AFP.

Coleman, în vârstă de 21 ani, l-a devansat în finală pe Ronnie Baker, clasat al doilea în 6sec.40/100.

Noua stea a atletismului american a îmbunătăţit cu cinci sutimi de secundă vechiul record, deţinut de compatriotul său Maurice Greene (6sec.39/100), stabilit pe 3 februarie 1998 la Madrid. Greene, fost deţinător al recordului lumii şi la 100 m, a mai fost înregistrat în 6sec.39/100 pe distanţa de 60 m în martie 2001, cu ocazia unei reuniuni desfăşurate la Atlanta (Georgia).

 

Coleman, peste Bolt


Medaliat cu argint la 100 m cu ocazia Campionatelor Mondiale în aer liber de la Londra, din august 2017, Coleman a crezut că a doborât recordul lumii la 60 m pe 19 ianuarie, cu ocazia reuniunii indoor de la Clemson (Carolina de Sud), unde a fost cronometrat în 6sec.37/100. Însă timpul său nu a fost omologat, deoarece blocstarturile nu erau dotate cu senzori electronici.

De la apariţia sa la cel mai înalt nivel, Christian Coleman a fost prezentat deseori ca un potenţial campion olimpic la sprint.

La Mondialele de la Londra, de anul trecut, el a reuşit performanţa de a-l devansa pe jamaicanul Usain Bolt la 100 m, însă a fost învins de compatriotul său Justin Gatlin.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel