Cel mai mare ciclist, prins DOPAT

Cel mai mare ciclist a fost prins dopat, în perioada în care evolua în Turul Spaniei 2017.

Potrivit gsp.ro, Uniunea Ciclistă Internațională a anunțat că britanicul Chris Froome a returnat o probă pozitivă cu  Salbutamol în perioada în care evolua în Turul Spaniei 2017, competiție pe care a și câștigat-o.

Froome ar fi returnat de două ori limita admisă pentru această substanță folosită împotriva astmului într-un test susținut pe 7 septembrie, după etapa a 18-a, pe care britanicul de la Sky a și câștigat-o. 

În urma anunțului făcut de Uniunea Ciclismului Internațională, rutierul nu va fi suspendat automat, ci că invetigațiile vor continua, pentru a afla de ce dopajul a fost atât de ridicat. Mai multe publicații de specialitate anunță ar putea rămâne fără tricoul roșu. 

În vârstă de 32 de ani, Froome este considerat cel mai mare nume din ciclismul profesionist actual, rutierul având în palmares 4 Tururi ale Franței și un Tur al Spaniei, cel câștigat în acest an. Ciclistul avea în plan să participe în Turul Italiei 2018, pentru a deține simultan toate cele 3 Mari Tururi, o performanță bifată doar de doi rutieri în istorie, Bernard Hinault și Eddy Merckx. 

Froome a recunoscut în anii trecuți că are probleme cu astmul

Imediat după anunțul făcut acum de UCI, rutierul s-a apărat: "Am urmat sfatul medicului meu. În Turul Spaniei am simțit că am probleme, așa că medicul mi-a recomandat să mărim doza de Salbutamol. Am făcut tot ce am putut pentru a mă menține în limitele legale". 

UCI a explicat că echipa Sky a fost informată de rezultat pe 20 septembrie, la prima expertizare a probei contaminate. Între timp, contraexpertiza a confirmat rezultatul pozitiv. Guardian a informat că mai mulți medici și avocați analizează din partea echipei Sky care ar putea fi o eventuală apărare. 

Suspendările dictate de UCI pentru Salbutamol au variat în funcție de gravitatea cazurilor

Potrivit sursei citate, aceste suspendări nu au fost cele mai coerente. În 2014, italianul Diego Ulissi a primit o suspendare de 9 luni pentru o valoare returnată de 1920ng/ml, în timp ce Alessandro Petacchi a fost sancționat în 2007 cu un an de suspendare pentru o valoare mai mică, de 1320ng/ml.

Este al doilea scandal de amploare pentru Sky în ultimele două luni, după ce Bradley Wiggins, primul câștigător al Turului pentru britanici, a fost acuzat că ar fi primit o geantă cu medicamente la o cursă importantă din 2011. 

[citeste si]

 
 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel