Chiuariu: Dreptatea, ÎNFRÂNTĂ de o hotărâre fără probe

Tudor-Chiuariu3
Tudor-Chiuariu3

Tudor Chiuariu a fost condamnat de instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare. Senatorul PNL susține că "dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre fără probe și fără bază legală". El va depune plângere la CEDO imediat ce va avea motivarea instanței. 

"Am luat act cu dezamăgire de hotărârea Înaltei Curţi pronunţată ieri (vineri - n.r.). Dreptatea a fost înfrântă de o hotărâre dată fără probe şi fără bază legală. Faţă de soluţia de achitare din primă instanţă, nu există nicio probă nouă care să justifice soluţia din recurs”, susţine Chiuariu, scrie Mediafax.

"O opinie nu este un abuz și nu poate produce pejudicii materiale"

Senatorul PNL susţine că judecătorii au condamnat o opinie: "O opinie poate să fie corectă sau greşită. Eu susţin în continuare că era corectă, pentru că s-a bazat, aşa cum trebuie să facă un jurist, pe acte autentice, acte care se bucură de prezumţia de legalitate şi care produc efecte şi astăzi. Mai mult, aceste acte nu au fost anulate nici prin decizia de ieri, şi deci vor produce efecte în continuare. O opinie, chiar dacă ar fi fost greşită, nu poate fi un abuz. O opinie nu poate fi produce prejudicii materiale şi nu poate constitui o infracţiune".

Tudor Chiuariu a conchis: "Aştept motivarea instanţei, urmând să fac plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Am văzut că au apărut câţiva „specialişti” care ştiu ce ar trebui să fac, în general ei le ştiu pe toate, ştiu şi totul despre acest dosar. Pentru oricine doreşte să avem o dezbatere publică cu privire la acest dosar şi la această decizie, îi stau la dispoziţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel