Chiuariu: Constituția permite confiscarea mașinilor și motocicletelor

tudor.chiuariu
tudor.chiuariu

Tudor Chiuariu, vicepreședintele comisiei pentru revizuirea Constituției, a atras atenția că, pentru confiscarea mașinilor provenite din infracţiuni, există un text de lege acoperitor. Astfel, există o bază constituțională pentru prevederea acestei măsuri în lege, nefiind nevoie de modificarea Constituției în acest sens. 

"Cred că actualul text constituţional, de la articolul 44, aliniatul 9 «bunurile destinate, folosite sau rezultate din infracţiuni ori contravenţii pot fi confiscate numai în condiţiile legii», după părerea mea acest text constituţional este acoperitor şi pentru situaţia pe care o aveţi în vedere şi care e în discuţie şi anume când o infracţiune sau o contravenţie a fost săvârşită folosindu-se un autovehicul", a declarat Tudor Chiuariu. Senatorul PNL a adăugat "Avem bază constituţională pentru a prevedea această măsură în lege, deci nu e nevoie să modificăm Constituţia în această privinţă. Mai mult, nici nu putem să o modificăm, Curtea Constituţională s-a pronunţat deja că acest articol nu poate face obiectul revizuirii", scrie Mediafax.

Comunismul împiedică discuția despre confiscarea mașinilor

Chiuariu a subliniat că e "periculos" să se vorbească despre drepturile de proprietate cu atât mai mult în România, unde până acum 23 de ani au fost încălcate. El a spus "E periculos să introducem excepții sau alteceva, nu". Senatorul PNL a mai afirmat "Ce avem noi în Constituţie e în linie cu standardele europene şi cu standardele celor mai civilizate state şi aceste lucruri trebuie să rămână aşa.".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel