Chiţoiu şi Vulpescu, chemaţi de urgenţă la Guvern. Oltchimul, discutat în CSAT

PREZENTARE OFERTE - COMBINAT OLTCHIM
PREZENTARE OFERTE - COMBINAT OLTCHIM

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu  şi Remus Vulpescu, organizatorul licitaţiei de la Oltchim au fost chemaţi de urgenţă la Guvern. Conform informaţiilor oferite de România Tv, tot la Guvern a fost chemat şi ministrul de Finanţe, Florin Georgescu. Aceştia vor participa la o discuţie cu premierul Victor Ponta pe tema Oltchim.

Problema privatizării Oltchim a fost adăugată şi pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare al Ţării. Acest subiect va fi discutat joi de membri CSAT.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a spus, înainte de a merge la Palatul Victoria, că deocamdată nu se poate vorbi de un eşec al licitaţiei pentru Oltchim. "Licitaţia eşuează doar dacă domnul Diaconescu nu plăteşte preţul pentru pachetul de acţiuni din oferta de cumpărare asumată (...) Sunt obligat de lege să aşteptăm cele 10 zile", a mai spus Chiţoiu.

În ceea ce priveşte obiecţiile pe care Dan Diaconescu le-a ridicat faţă de formularul contractului de vânzare-cumpărare a Oltchim. "Cred că este un tertip al dumnealui (...) Contractul era anexat la caietul de sarcini care a fost cumpărat", a spus ministrul Economiei.

Premierul Victor Ponta a lanat acuzaţii dure la adresa lui Dan Diaconescu. “După ce se epuizează cât mai rapid procedurile şi constatăm că aşa-zisul câştigător nu a avut nici banii, nici intenţia de a deveni acţionar şi de a se comporta ca proprietar majoritar la Oltchim, împreună cu Ministerul Economiei vom aproba în Guvern măsurile prin care combinatul să intre într-o procedură specială prin care să repornim activitatea, să salvăm locurile de muncă şi în cel mai scurt timp să găsim un investitor serios”, a declarat Victor Ponta.

Primul-ministru a afirmat că se ştia dinainte că Dan Diaconescu nu are suficienţi bani pentru a-şi permite o asemenea achiziţie. “Ceea ce ştiam cu toţii, că nu are niciun leu şi nici cea mai mică intenţia de a salva combinatul, s-a confirmat”, a spus Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel