Chițac, arogant cu turiștii: ”Eu sunt primarul lor?”. Oana Zamfir: E mai rău decât Nicușor Dan. A făcut lista de motive pentru care bate vântul pe litoralul românesc

Sursă foto: Pexels (Jess Loiterton)
Sursă foto: Pexels (Jess Loiterton)

Vergil Chițac, primarul din Constanța, nu pare a fi deloc preocupat de turism. Spune că e în atributul hotelierilor. Jurnalista Oana Zamfir a reacționat ferm. 

Primarul Vergil Chițac consideră că hotelierii au devenit delăsători și că el, ca primar, nu ar trebui să fie preocupat, în locul lor, de locurile unde parchează turiștii. 

Eu sunt primarul turiștilor sau primarul constănțenilor? De turist trebuie să am grijă eu sau hotelierul? Sunt foarte mulți care au apartamente și le închiriază și fac o concurență neloială hotelierilor. Primăria trebuie să facă cumva încât concurența economică să fie una loială”, a spus primarul Constanței. 

Oana Zamfir a criticat lipsa de inițiativă civică a primarului Vergil Chițac, sugerându-i exemplele de peste graniță, din Bulgaria. 

”Există o listă de explicații date de acest ins, care, din punctul meu de vedere, e mai rău decât Nicușor Dan, e mai sec. Adică de Nicușor Dan mai poți râde, dar de domnul Vergi Chițac nu poți nici să râzi, nu poți decât să te revolți că un oraș precum Constanța, care ar trebui să fie condus de un om care să îi divinizeze pe turiști, să vrea să fie primarul tuturor turiștilor, vine și scoate astfel de perle, habar nu are ce se pe petrece, nu a făcut un metru de nimic, nu poți să măsori activitatea lui cu nicio unitate de măsură. Astăzi a făcut o listă de motive pentru care bate vântul pe litoralul românesc.

Nu s-a uitat, de exemplu, de ce se construiesc pereți în exterior, când în timpul sezonului este voie doar în interior, că nu vine turistul să audă picamerul, vine să se relaxeze. Dânsul a zis că e rău, că e criză, că s-au mărit prețurile. Eu l-aș lua cu forța, l-aș duce peste graniță la bulgari și să mai zică acolo încă o dată ce a zis astăzi pe malul mării noastre. 

Acum și colegul nostru, Mircea Badea, are zicerea aceea cu ”ce au ales oamenii, or fi știut ei de ce au ales, ce au făcut, ce i-a convins” și la București, și la Brașov, și la Constanța, și la Timișoara. Avem nevoie și de aceste experiențe pentru maturizarea noastră și ca electorat, dar nu este doar vina lui Chițac... ne omorâm singuri”, a spus Oana Zamfir în intervenția sa de la Antena 3. 

Parcările din Mamaia și Constanța ar putea fi gratuite în timpul nopții  

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va propune Consiliului Local aprobarea iniţiativei sale ca parcarea să fie gratuită pe timpul nopţii, în intervalul orar 22.00 - 08.00, atât în oraş, cât şi în staţiunea Mamaia.  

Propunerea va fi supusă votării într-o şedinţă a Consiliului Local Municipal Constanţa, ce se va desfăşura săptămâna viitoare.  

"Reacţionez şi apreciez că pentru a veni în sprijinul operatorilor economici trebuie să umblăm şi la regulamentul parcărilor, motiv pentru care voi propune Consiliului Local să amendăm hotărârea Consiliului Local privind parcările în oraş. Pentru ca, în fiecare zi, pe perioada nopţii, între orele 22.00 şi ora 08.00, parcarea să fie gratuită în tot oraşul Constanţa, nu numai în Mamaia, pentru că nu putem discrimina. Asta este ce voi face eu şi este un semnal pe care vreau să îl adresez operatorilor economici. Aş vrea ca să vadă că noi suntem flexibili şi vom fi întotdeauna deschişi la dialog", a declarat primarul Constanţei.  

El a spus că, referitor la "ceea ce se propagă în media în zilele acestea, ideea conform căreia staţiunea Mamaia a devenit nefrecventată şi nefrecventabilă", înţelege acest aspect într-un context general, al unei campanii, din punctul său de vedere, "vizibil îndreptate împotriva litoralului românesc". Citește mai multe informații în articolul de AICI.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel