Chisătură ardelenească. Rețeta veche tradițională. Ai nevoie de slănină și ceapă

Ema Apostu / 13 feb 2020 / 19:34 Salveaza PDF Comentarii

Chisătura ardelenească este un fel de mâncare pe cât de simplu de pregătit, pe atât de delicios. Ce român ar refuza... slănina?

Ingrediente

- slănină afumată - 150-200 grame

- ceapă – 1 bucată

- pătrunjel verde – 1 legătură

- sare

Cum se prepară

 

Se toacă fin slănina, ceapa şi pătrunjelul şi se formează o pastă tartinabilă. Se adaugă sare şi se unge pe felii de pâine proaspătă.

"O reţetă simplă dar de efect. Ardelenii sunt înnebuniţi după această gustare. Mai ales când combină cu o roşie tocmai culeasă din grădină. Pff, minunăţie! Reţeta o ştiu de la un grup de oameni bătrâni dintr-o localitate din judeţul Bihor care stăteau la o şuetă în faţa casei. Este o reţetă care aduce aminte de copilăriile frumoase trăite la bunici, la tară", a spus Chef Mihai Cristian pentru adevarul.ro.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27