Chirurgul Liviu Mugurel Bosînceanu, la interviurile DCMEDICAL

Chirurgul Liviu Mugurel Bosînceanu. FOTO: Polisano
Chirurgul Liviu Mugurel Bosînceanu. FOTO: Polisano

Dr. Liviu Mugurel Bosînceanu, medic primar chirurgie toracică, cu o vastă experiență, în clinici din țară și din străinătate, va vorbi astăzi, de la ora 11.00, la interviurile DC MEDICAL despre transplantul pulmonar și chirurgia oncologică pulmonară în România.

În România, cu chiu cu vai, transplant pulmonar s-a făcut, abia anul acesta, la un spital din București. Însă de ani de zile un spital privat de la Sibiu are depus dosar pentru a face transplant pulmonar. Autoritățile, însă, par să nu vrea să acrediteze unitatea medicală, preferând să trimită pacienții români la tratament în strinătate, pe sume uriașe, de ordinul sutelor de mii de euro, per pacient.

Astăzi, de la ora 11.00, la Interviurile DCMEDICAL, invitat este chirurgul Liviu Mugurel Bosînceanu, medic primar chirurgie toracică, specializat și în chirurgie oncologică pulmonară.

Cine pune piedici transplantului pulmonar

El ne va explica, printre altele, cine și de ce pune piedici transplantului pulmonar în clinici private în România, cum, unde și în ce afecțiuni se poate face chirurgie ontotoracică minim invazivă și care sunt diferențele între un spital privat din România și unul privat din străinătate.

În plus, vom afla ce analize trebuie să facă fumătorii pentru a fi siguri că nu au cancer pulmonar sau că, dacă îl au, măcar acesta este detectat în stadiul 1, când rata de vindecare e de 85%.

În România, cancerul pulmonar continuă să aibă cea mai mare incidență (13,6%), el fiind responsabil de aproximativ 30% dintre decesele cauzate de cancer din țara noastră.

Interviul, live, va putea fi urmarit, la ora 11, pe pagina de Facebook, pe canalul de youtube și pe DCMEDICAL.RO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel