Chirițoiu: CFR Marfă și prețul pâinii, surprizele de pe lista eșecului

Bogdan Chirițoiu: Preţul energiei va rămâne ridicat, întrucât se estimează că certificatul de dioxid de carbon, care acum costă 50 de euro, ar putea ajunge la 100 de euro
Bogdan Chirițoiu: Preţul energiei va rămâne ridicat, întrucât se estimează că certificatul de dioxid de carbon, care acum costă 50 de euro, ar putea ajunge la 100 de euro

Pe lista lucrurilor care ar fi putut să meargă prost în anul 2013 a preşedintelui Consiliului Concurenţei erau privatizarea CFR Marfă și scăderea prețului la pâine, în urma reducerii TVA. Bogdan Chiriţoiu a declarat: "Uite două probleme de care am scăpat". 

"La începutul anului, când mi-am făcut lista cu ce ar putea merge prost în acest an, am trecut privatizarea CFR Marfă, la care erau cote foarte mari de piaţă, şi doi, imi era frică să nu avem toată discuţia ca în cazul benzinei, pentru preţurile la pâine. Uite două probleme de care am scăpat, nici CFR Marfă nu s-a întâmplat, nici preţul la pâine nu a rămas la fel. (...) Faptul că după datele noastre, aproape integral, reducerea de TVA la pâine se vede în preţul final pare să indice pe zona aceasta de alimente o concurenţă care funcţionează bine", a declarat Chiriţoiu, scrie Mediafax.

Președintele Consiliului Concurenței a precizat că reducerea TVA pentru panificaţie a avut ca efect scăderea cu peste 11% a preţului de vânzare a pâinii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel