Autoritatea SUPREMĂ în România. Chirieac: E mai PUTERNIC decât Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre rolul pe care ambasadele puterilor străine îl au în România, dar și despre importanța Uniunii Europene pentru România. El a precizat că în acest moment ”ambasadorul Statelor Unite la București este mai puternic” decât Klaus Iohannis.

Vorbind despre integrarea europeană a României, analistul a subliniat faptul că ”de la Marea Unire din 1918, cea mai mare realizare a României este intrarea în Uniunea Europeană și NATO”, menționând că UE a ajutat enorm România.

”Americanii sunt astăzi autoritatea supremă în România. Ambasadorul Statelor Unite la București este mai puternic decât președintele țării, ca influență”, a continuat Bogdan Chirieac la România TV.

El a mai precizat că ambasadele statelor străine urmăresc interesul statului pe care îl reprezintă în România. Analistul a taxat modul în care statul român trateaza realația cu ambasadele.

”Atunci când vine o ambasadă, cu o anumită cerință, reacția normală ar fi să i se comunice să ia legătura cu Ministerul de Externe și să se adreseze pe cale oficială. Din păcate,  reacția este de a sări imediat pentru a duce la împlinire și e împotriva intereselor țării. Nu este de vină Uniunea Europeană”, a conchis analistul.

Totodată, analistul consideră că interesele ambasadorilor sunt normale atâta timp cât ei sunt plătiți de poporul pe care îl reprezintă, lucru valabil și pentru ambasadorii români.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel