Autoritatea SUPREMĂ în România. Chirieac: E mai PUTERNIC decât Iohannis

Tudor Curtifan / 14 ian 2017 / 20:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre rolul pe care ambasadele puterilor străine îl au în România, dar și despre importanța Uniunii Europene pentru România. El a precizat că în acest moment ”ambasadorul Statelor Unite la București este mai puternic” decât Klaus Iohannis.

Vorbind despre integrarea europeană a României, analistul a subliniat faptul că ”de la Marea Unire din 1918, cea mai mare realizare a României este intrarea în Uniunea Europeană și NATO”, menționând că UE a ajutat enorm România.

”Americanii sunt astăzi autoritatea supremă în România. Ambasadorul Statelor Unite la București este mai puternic decât președintele țării, ca influență”, a continuat Bogdan Chirieac la România TV.

El a mai precizat că ambasadele statelor străine urmăresc interesul statului pe care îl reprezintă în România. Analistul a taxat modul în care statul român trateaza realația cu ambasadele.

”Atunci când vine o ambasadă, cu o anumită cerință, reacția normală ar fi să i se comunice să ia legătura cu Ministerul de Externe și să se adreseze pe cale oficială. Din păcate,  reacția este de a sări imediat pentru a duce la împlinire și e împotriva intereselor țării. Nu este de vină Uniunea Europeană”, a conchis analistul.

Totodată, analistul consideră că interesele ambasadorilor sunt normale atâta timp cât ei sunt plătiți de poporul pe care îl reprezintă, lucru valabil și pentru ambasadorii români.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27