Chirieac: Votul pentru șefia Camerei Deputaților, adevăratul risc pentru PSD. Fiecare bătălie poate fi ultima

Camera Deputaților își alege astăzi noul președinte, în locul lui Liviu Dragnea. Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat ceea ce se poate întâmpla cu Guvernul Dăncilă în cazul în care Marcel Ciolacu, propunerea social-democraților pentru scaunul lui Dragnea din Camera Deputaților, nu va obține voturi suficiente, iar conducerea va fi preluată de Opoziție.

Dacă astăzi PSD pierde președinția Camerei Deputaților, pică Guvernul. Nu e o glumă, este un test. O mică victorie pentru PSD poate echilibra relativ lucrurile. Dacă Marcel Ciolacu pierde, înseamnă că moțiunea de cenzură va trece, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul jurnalului de știri, de la România TV.

Analistul politic a continuat: Pe de o parte, este acel amănunt pe care noi nu l-am uitat, referitor dosarul penal al lui Tăriceanu în Senat, unde onorabila Comisie juridică a dat aviz politic pentru începerea anchetei penale. Votul va fi săptămâna viitoare, PSD-ALDE mai au majoritate în Senat

”Dacă nu prinde președinția Camerei Deputaților, partidul trece în Opoziție”

Bogdan Chirieac este de părere că dacă PSD nu va câștiga președinția Camerei Deputaților, partidul va trece în Opoziție în câteva săptămâni.

”Astăzi, dacă PSD nu prinde președinția Camerei Deputaților, în trei săptămâni de zile, partidul este în Opoziție. Este esențial să câștige acest vot. Nu ca funcție, ca imagine, ca mesaj dat din teritoriu pentru PSD. Dar atenție, sunt multe bătălii deodată! Următoarea bătălie, din care eu nu știu cum o să iasă PSD, este votul în Senat pentru începerea urmării penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Din nefericire pentru PSD, fiecare bătălie pe care o dă acum, poate fi ultima, înaintea pierderii puterii. Astăzi este o bătălie și trebuie neapărat să o câștige, iar cumva trebuie făcut și cu Călin Popescu-Tăriceanu și săptămâna viitoare. Apoi trebuie să supraviețuiască moțiunii de cenzură, care va veni în două săptămâni. După care lucrurile pot să înceapă să fie mai favorabile PSD-ului, dar pentru asta este nevoie de foarte multă inteligență și iscusință politică, pe care nu mă îndoiesc că domnul Marian Oprișan le are cu prisosință. Nu am nicio îndoială după declarațiile făcute ieri și alaltăieri, a adăugat Chirieac.

Vezi și: Promisiunea lui Ciolacu pentru Ponta înainte de votul pentru șefia Camerei Deputaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel