Chirieac, verdict necruțător după negocierile cu scântei dintre PNL și USR: Începe circul

Orban - Barna
Orban - Barna

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat de ce negocierile pentru formarea noului Guvern sunt în impas.

Bogdan Chirieac a comentat, în contextul aprigei bătălii pe funcții, unde Dan Barna și Ludovic Orban râvnesc la șefia Camerei Deputaților, fapt ce blochează negocierile:

Nu este vorba despre PNL, nici despre USR-PLUS. Este vorba despre președintele Iohannis. Întâlnirile de la Vila Lac de azi, de mâine sau poimâine, au loc pentru că așa dorește președintele Iohannis, forțând la maximum Constituția României. Acolo este masa looserilor (n.r. - masa celor învinși) a declarat Bogdan Chirieac.

Culmea este că marii pierzători se bat pe ciolan. Nu pot să înțeleg acest lucru! Cum adică USR are dorințe?! Nu! Președintele Iohannis are dorințe! Măcar el este votat de 66% în turul 2 la prezidențiale. Dar a arătat că nu ține cont de Constituție și de spiritul ei. Prin urmare, pierzătorii vor face Guvernul. Cu 15% vrei președinția Camerei Deputaților? Poate vrei și Senatul, primul ministru, poate vrei să faci un Guvern monocolor?!, a comentat ironic analistul politic.

Dar poporul muncitor a zis la aceste alegeri că nu prea dorește! USR vrea să prindă trenul, însă imaginea USR este acum doamna Clotilde Armand. Imaginea dânsei este un sector îngropat în gunoaie. Gunoaiele sunt pe stradă în Sectorul 1! Sloganul de Crăciun al acestui sector ar trebui să fie Adoptați un șobolan!  USR este la negocierile pentru noul Guvern pentru că așa a vrut președintele Iohannis”, mai spune Chirieac.

PSD a câștigat alegerile și apoi nu s-a mai văzut. Cred că sunt în vacanță sau au spus că ei sunt campioni și vor veni să bată celelalte partide în 2024. (...) Un Guvern minoritar PNL poate să treacă și fără USR, dar cu votul PSD-ului. Sunt multe opțiuni pe masă. Cu un Guvern compus din PNL, USR-PLUS și UDMR va începe circul de la 1 ianuarie. Nu ai cum să conduci 4 ani în acest mod! Toată lumea este șef în partidele menționate. La USR sunt doi șefi, la PNL este Orban pe o parte și de cealaltă parte sunt cei împotriva lui. Acolo este circ mare! a conchis Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel