Chirieac: Vă vine să credeți că în România s-ar putea ÎNTÂMPLA?

Bogdan Chirieac spune că în acest moment de vârf tehnologic în domeniul interceptărilor, oricine devine o țintă nu are nici o șansă să scape. Analistul a dat ca exemplu răspunsul autorităților austriece când au vrut să îl intercepteze pe Sorin Oprescu într-un celebru hotel din Viena. 

"Cu tehnologia actuală, oricine devine o țintă, nu are nici o șansă de scăpare. Chiar dacă lași telefonul afară când te duci să vorbești, orice faci, sunt niște prostii pentru cei care vor să se autoliniștească. Cine devine țintă, e imposibil să mai scape. E foarte important ce fac țările civilizate în acest sens: este vorba despre legislație. Vă semnalez că fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu a avut un dosar care s-a încurcat. A pierdut Primăria Capitalei, i s-a stricat viața degeaba. Țineți minte când distinsele autorități din România au cerut Austriei să-l intercepteze pe Sorin Oprescu, care mergea la un celebru hotel în Viena? Care a fost răspunsul austriecilor, pe care l-a dat presa cu epoleți în prostie? Au zis 'ia uite nenorociții de austrieci ce fac'. De fapt, acolo am văzut ce înseamnă o țară liberă. În legislația din Austria nu se pot face interceptări decât în cazul unor infracțiuni pedepsite cu mai mult de zece ani de închisoare: tâlhărie, viol, trafic și altele," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Reputația hotelului 

Bogdan Chirieac spune că un alt argument invocat de autoritățile austriece a fost că interceptarea în interiorul clădirii ar putea afecta reputația hotelului. 

"A doua chestiune a sunat în felul următor: austriecii au spus că nu pot monta tehnică de interceptare în acel spațiu pentru că afectează reputația hotelului. Vă vine să credeți că în România s-ar putea întâmpla așa ceva? Acolo vin oameni de afaceri, vor să discute afaceri de miliarde. Nu acceptă nimeni să fie interceptat în această zonă, că nu se mai duce nimeni la Viena, se duce la Zurich, la Paris, la Berlin în altă parte. Acela a fost răspunsul dat. Singura șansă ca să te protejezi de aceasta tehnologie absolut invazivă nu este decât să copiem ceea ce au făcut cei din occident, care au legi în acest sens," a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel