EXCLUSIV  Chirieac, sfat pentru liberali, aflați în plină luptă pentru putere: Congresul PNL trebuie devansat. România e făcută pur și simplu praf

În cadrul emisiunii „Deferiți Mass-Media” de la DC News, difuzată în această săptămână, analistul politic Bogdan Chirieac a tras un semnal de alarmă în contextul luptei pentru putere din PNL, principalul partid de guvernare. Chirieac e de părere că liberalii trebuie să organizeze mai rapid Congresul pentru că în actuala situație PNL duce o bătălie pentru putere și nimeni nu mai guvernează. Iar până pe 25 septembrie când e programat Congresul sunt mai mult de două luni.

Bogdan Chirieac nu e deloc optimist în privința situației economice a României. El a adăugat că, din păcate, Guvernul nu va avea de ales iar după Congresul PNL va fi nevoit să recurgă la reduceri salariale sau de personal. „Nu sunt alternative. Ne vom împrumuta tot mai greu”, a precizat analistul politic, care a adus în discuție și PNRR amintind că planul României nici măcar nu e încă aprobat la Bruxelles.

„Creditele din PNRR care sunt cu dobândă foarte bună de 0.5% și scadența la 30 de ani, ar trebui accesate, dar sunt alocate pe proiecte. Ei (n.a - Guvernul) nu au proiecte în momentul acesta”, a apreciat Chirieac.

În acest context Bogdan Chirieac e de părere că situația din țară impune declarea Congresului PNL cu o lună. În opinia analistului, Congresul ar trebui să aibă loc cât mai rapid, eventual pe 25 august, pentru a tranșa lupta pentru puntere din principalul partid de guvernare, în contextul în care situația din țară impune măsuri urgente.

Consultantul politic Cosmin Gușă a semnalat și el în cadrul emisiunii „Deferiți Mass-Media” că premierul are numeroase întâlniri zilnice în filialele PNL din țară, în contextul alegerilor din partid, întrebându-se retoric când se mai guvernează România.

„Eu cred că trebuie devansat Congresul PNL pentru că pur și simplu e făcută praf țara. Să îl organizeze pe 25 august, să se găsescă o soluție pentru că țara e făcută praf”, a conchis Chirieac.

Amintim că la finalul lunii mai Consiliul Naţional al PNL a decis data Congresului partidului - 25 septembrie 2021.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, care va candida pentru un nou mandat în conducerea partidului, îl va înfrunta pe premierul Florin Cîţu, care şi-a anunţat și el candidatura la funcţia de preşedinte al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel