Chirieac, semnal de alarmă către Guvern: E singura șansă să oprim dezastrul 

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre situația actuală din România.

Bogdan Chirieac consideră că situația epidemiologică COVID-19 în București a atins un nivel atât de mare încât doar carantinarea mai poate rezolva problema. Însă, e de părere analistul, Guvernul ezită în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, existând riscul să piardă la nivel electoral din cauza reintroducerii unor restricții.

„Îmi e teamă că la București doar carantinarea mai poate rezolva problema. Altă soluție nu mai avem. În privința situației epidemiologice din România, în București, probabil că singura șansă să oprim dezastrul este carantinarea.

Atunci când au început școlile, doamna Anisie a fost total nepregătită, pe 14 septembrie, toți specialiștii au spus că infectările vor crește exponențial. La alegerile locale s-a atras atenția că nu se întâmplă nimic dacă le mai amânăm având un asemenea nivel de infectare. Acum suntem într-o situație critică. Azi există 3.500 de cazuri noi, probabil că se va ajunge la 4.000”, a precizat Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Analistul politic a atras atenția că se impun măsuri pentru a limita numărul de infectări, deși acestea sunt neplăcute și impopulare. „Dacă Guvernului liberal îi este teamă de alegerile parlamentare pe care singur le-a fixat pe 6 decembrie nu are decât să le amâne. Eu cred că e mult mai important să salvăm viața a mii de români și sănătatea a zeci de mii, poate sute de mii de români, decât să ținem Bucureștiul deschis cu orice preț pentru ca după alegerile parlamentare să fie introduse carantinarea și restricțiile”.

„Guvernul nu acționează ferm deoarece crede că își diminuează șansele la alegerile parlamentare. Dacă nu ar fi spectrul alegerilor în acest moment, probabil că Guvernul ar face ceea ce trebuie”, a conchis Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel