EXCLUSIV  Chirieac, scenariu-negru pentru PSD: Vă asumați așa ceva?/ Vasile Dâncu: Nu vom SACRIFICA. Jucăm pe teren propriu!

Analistul politic Bogdan Chirieac a pus pe masă, în fața sociologului Vasile Dâncu, președinte al Consiliului Național al PSD, o ipoteză devastatoare, prin care PSD ar putea fi blocat. Cum răspunde sociologul, care e varianta de reacție. 

”Veniți cu un sondaj în care spuneți că partidul X va obține, la alegerile locale, 3%. Vine chiar partidul X, care are institutul lui de sondare, despre care suspectați că e fake, și spune: ”nu, dom`ne, n-am 3%, am 12%”. Cum negociați?” a fost întrebat Vasile Dâncu. În răspuns pentru Bogdan Chirieac, sociologul a afirmat: ”Se poate face un protocol flexibil, cu anexe în cazul a trei scenarii: Scenariul 1, Scenariul 2, Scenariul 3.” El a afirmat că pentru fiecare scenariu va exista o schemă de răspuns. 

Ipoteză sumbră

”Și dacă este trecut în protocol ca listele de candidați să fie depuse cu semnătura președinților ambelor partide, cum faceți? Că dacă în acel moment partidul cu pricina e nemulțumit de rezultatul pe care i-l dă PSD sau de numărul de locuri pe listă, poate bloca înscrierea la tribunal a PSD. Vă asumați așa ceva?” a fost ipoteza pusă pe masă de Bogdan Chirieac.

”Partenerii să nu ne ceară prea mult. Nu-i putem duce în spate”

”Nu ne asumăm protocoale care să nu fie foarte clare, cu siguranță. Nu suntem un partid de 60% ca să putem suporta cereri imaginare ale tuturor partidelor, nu putem căra în spate jumătate din clasa politică, ne interesează o alianță de stânga, dar știm că se pot face și alianțe postelectorale - cele mai bune, pentru că acolo vezi bine ce se întâmplă. (...) Noi nu vom sacrifica orice numai ca să fim în grup, pentru că suntem într-o reconstrucție a partidului și ne interesează să avem o identitate clară și puternică. Dacă ne vom alia cu sute de partide/mișcări, nu ne vom putea păstra identitatea în percepția publică și-n comunicarea publică. Avem deschiderea necesară, așteptăm ca și partenerii noștri să fie pragmatici și să nu ne ceară prea mult. Aici, atuul cel mai important îl are cel mai puternic partid, cel care dă, nu cel care primește, deci cred că jucăm pe teren propriu când facem aceste alianțe”. a răspuns Vasile Dâncu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel