Chirieac: Rusia nu va mai ataca barbar niciodată Europa. Războiul lui Putin împotriva lumii libere se va purta altfel după invadarea Ucrainei

Putin a mai pierdut un colonel, al 55-lea. Momentul în care elicopterul său a fost aruncat în aer de o rachetă antiaeriană ucraineană / Foto: Kremlin.ru
Putin a mai pierdut un colonel, al 55-lea. Momentul în care elicopterul său a fost aruncat în aer de o rachetă antiaeriană ucraineană / Foto: Kremlin.ru

Analistul politic Bogdan Chirieac a subliniat tipul de război contra Europei la care va trece Rusia de acum încolo și trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul reprezentat de regimul lui Vladimir Putin.

Analistul politic a fost întrebat de prezentatorul Ioan Korpos, la România TV, ce urmează să se întâmple în Europa, având în vedere crizele multiple în derulare, dar și faptul că premieri și lideri europeni, aflați în luptă cu Putin, demisionează, precum e cazul lui Mario Draghi sau Boris Johnson.

Seceta din Europa sau temperaturile record nu sunt din cauza lui Putin....nu totul este în legătură cu Putin! Însă, este adevărat, noi vorbim aici despre democrații, unde guvernele se mai schimbă, președinții mai pleacă, aceasta e democrația. În Rusia în schimb este dictatură, Putin este la putere, ca premier și președinte, din 1999. În același timp, este foarte adevărat că Rusia nu va mai ataca barbar niciodată Europa, cu metode de la jumătatea secolului XX, așa cum a făcut în Ucraina!”, a spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic a atras atenția asupra războiului hibrid și pericolului pe care îl reprezintă știrile false, acestea fiind una din principalele arme ale propagandei ruse. Și, nu de puține ori, o știre falsă e mult mai periculoasă decât o divizie de tancuri.

E foarte clar pentru Putin că Armata Roșie nu face față, că nu are armament, soldați, că nu își permite economic o armată modernă. Și atunci Rusia se va ocupa, de acum încolo, cu ceea ce se pricepe mai bine: cu știrile false, cu atacurile cibernetice, cu zone din acestea de spionaj, de aruncat în aer o platformă petrolieră sau de foraj de gaz, dacă nu e bine păzită. Astfel se va derula războiul cu Rusia de aici încolo.”, a punctat Bogdan Chirieac.

„De altfel, Rusia va trece de la războiul clasic, practicat în Ucraina, la metodele de război hibrid. Să știți că o știre falsă bine rostogolită este la fel de ucigătoare ca o divizie de tancuri. Uneori, este mai ucigătoare!”, a menționat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel