Chirieac: Riscul de FOAMETE se apropie. Trebuie să luăm decizia

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat în această seară la ce trebuie să ne așteptăm după data de 15 mai, atunci când autoritățile ar putea lua anumite măsuri de relaxare.

Oamenii stau în casă nu pentru că vrea Guvernul, ci pentru că există un risc de moarte. Nu ne jucăm. Sunt până acum aproape 250.000 de decese la nivel planetar. Din cauza asta stai în casă și ești izolat. Pe de altă parte, se apropie riscul de foamete. Dacă nu muncești, nu ai nici ce mânca. Lucrul acesta este valabil din România până în SUA. Cel mai bogat, democratic, prosper stat al lumii, America, are aproximativ 30 de milioane de oameni în foamete. Guvernele au de luat această decizie foarte gravă. Scoatem lumea din case să meargă la muncă, pentru a putea începe să producem plus valoare și, într-un interval de timp de 2-4 ani să aducem economia la nivelul din 2019, sau să rămânem mai departe în case. La un moment dat, nici sistemul medical nu va mai avea resurse. O zi la ATI costă. Se calculează. Banii ăia trebuie dați.

Ce facem după 15 mai?

Ideea că după 15 mai ne dă Guvernul.... nu ne dă Guvernul, domnule. Noi trebuie să luăm decizia cum credem de cuviință, va trebui să mergem la muncă marea majoritate și fiecare să fie extrem de atent, urmând ca numai cei fără noroc în viață să se infecteze, cu șansele care sunt. 80% nu au simptome sau au foarte ușoare, 20% necesită spitalizare, iar un procent mare, în opinia mea, se termină foarte rău. Ce facem după 15 mai? Trăim și cu COVID-19, și cu o criză economică. Ferm, mai ales că România nu are programe și nici nu are cum să aibă Guvernul Orban programe de relansare economică. Programul de relansare economică trebuie asumat de toate partidele politice”, a declarat Bogdan Chirieac în direct la România TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel