Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Chirieac, primul comentariu după declarațiile ministrului Teodorovici

Cătălina Burghelea / 27 noi 2018 / 18:43
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanţe intenționează să limiteze dreptul românilor de a munci în străinătate. Mai precis, Eugen Teodorovici vrea ca românii care lucrează în afara granițelor să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată, după care să îşi caute de muncă în altă ţară. El și-a argumentat planul susținând că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, aşa că ar trebui limitat dreptul de a lucra. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3, acest subiect. 

Contactat telefonic de Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a declarat: ”Eugen Teodorovici s-a grăbit cu aceste declarații, fiindcă putea să explice în profunzime realitatea pe care dânsul o descrie, altminteri, în mod corect. Deci, întâi descrii situația, te gândești la soluții și apoi trebuie emisă această teorie. Cred că, deocamdată, nu este posibilă, pentru că omul emigrează, este cetățean european, se duce în Spania, își cumpără casă, copiii sunt la școală acolo, nu poți să-i strămuți după cinci ani de zile. În același timp, depopularea României este cea mai mare hemoragie, într-o țară care nu se află într-un conflict deschis.

Ceva trebuie făcut și pentru România

Ceva trebuie făcut și pentru România. Aceasta ar putea fi o soluție. O altă soluție ar fi ca statele în care un număr foarte mare de cetățeni români lucrează să fie compensate cu bani de către Uniunea Europeană. Ca exemplu, sunt 500.000 de români în Spania, 1 milion în Italia, Bruxelles ar trebui să ofere o compensație financiară României pentru acești cetățeni care, până la vârsta la care au ales să plece, au fost la școală, au fost îngrijiți inclusiv de către statul român, nu doar de către familie. În felul acesta, există acest pact social, adică anumite regiuni devin tot mai bogate, altele, cum sunt chiar unele regiuni din România, devin tot mai sărace. Banii aceia... trebuie găsit mecanismul prin care să fie investiți în țările sărace”. 

Declarația trebuie lămurită

Categoric, declarația trebuie lămurită. Și trebuie spus că a fost o ipoteză de moment. Nu înseamnă că ea va fi dusă vreodată la îndeplinire. Problema însă există. Decalajele dintre regiuni cauzate inclusiv de migrarea masivă. România se confruntă cu aspectul acesta, dar și Polonia, cu migrarea masivă a forței de muncă”, a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22