EXCLUSIV  Chirieac, prima reacție după ce Vălean a fost acceptată comisar european

Adina Vălean FOTO AGERPRES
Adina Vălean FOTO AGERPRES

Europarlamentarul PNL Adina Vălean a fost acceptată de către președintele CE, Ursula von der Leyen, comisar european pe Transporturi, în urma interviului. Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o primă reacție. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat, într-o declarație pentru DCNews, că varianta Alina Vălean în funcția de comisar european din partea României este ”cea mai bună variantă în condițiile date”. Bogdan Chirieac a subliniat că Adina Vălean ”e un europarlamentar cu activitate remarcabilă, care a reprezentat România în Parlamentul European cu proiecte importante la nivelul Uniunii Europene”. 

Două mari lupte

Alina Vălean a fost europarlamentar încă de la intrarea României în Uniunea Europeană, din 2007. Două lupte mari a dus în PE:

- libera circulație a cetățenilor UE: a fost raportor pe directiva 38/2004 privind dreptul la libera circulație, raport care monitoriza cazurile de discriminare care au apărut în unele țări UE, ca urmare a legislației naționale neconforme cu cea europeană, luând  poziție în toate dosarele care vizau interesele României. 

- roamingul: PE a adoptat încă din 2009 raportul Adinei Vălean, referitor la reducerea tarifelor în roaming, în UE. Datorită acestui raport, plătim mai puțin în roaming, în UE. 

Aprecierile reprezentantului CE

”Președintele ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al mecanismului „Conectarea Europei" (Connecting Europe Facility - n.r.), prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”, a transmis purtătorul de cuvânt al echipei de tranziție a Comisiei Europene, pentru Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel