Ce încearcă Iohannis. Chirieac: Nu exclud posibilitatea ca Dăncilă...

Ultimele mutări în plan politic făcute atât de premierul Viorica Dăncilă, cât și de președintele Klaus Iohannis au fost comentate de analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Evoluția politică la această oră indică faptul unei tendințe de coabitare președinte-premier, mai ales că astăzi Viorica Dăncilă a fost la Cotroceni pentru a discuta cu Klaus Iohannis, despre cererea de demitere a doi miniștri, Carmen Dan (Interne), Teodor Meleșcanu (Externe): 

”Până la trecerea unei moțiuni de cenzură, România are un Guvern legitim. Cu moțiunea de cenzură, după votul de ieri, rezultatul pozitiv din alegeri se cam îndepărtează pentru PNL și USR, iar președintele face ceva normal: încearcă să coabiteze, sigur, în stilul său! De data aceasta, eu nu exclud posibilitatea ca doamna prim-ministru Viorica Dăncilă să facă restructurarea Guvernului prin Parlament, cum o rugase odinioară Liviu Dragnea și nu a fost de acord”, a spus Bogdan Chirieac.

De ce este oportună această mișcare și nu era atunci când o cerea insistent Liviu Dragnea?

Analistul politic a răspuns întrebării: ”Credea că o să-i cadă Guvernul în Parlament. Din această cauză. Acum nu mai are această temere, văd că toți liderii partidului sunt în jurul domniei sale. Mai sunt câteva 'aripioare', dar probabil că se vor alătura doamnei prim-ministru, deci dânsa nu se mai teme de nimic în fața Parlamentului. Majoritatea este confortabilă și, îndată ce va trece și de moțiune de cenzură, sau chiar înainte, va face restructurarea, iar lucrurile vor intra într-o normalitate, fiincă PSD-ul trebuie să se adune, înainte de orice”, a încheiat comentariul analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică de joi, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel