Chirieac: Președintele s-a oprit la mijlocul loviturii de stat

Bogdan Chirieac a declarat că Iohannis s-a oprit la jumătatea loviturii de stat. În opinia analistului politic, ceva s-ar fi întâmplat în această noapte, în condițiile în care indiciile arătau că președintele ar fi urmat să ceară demisia Guvernului. 

"În opinia mea, președintele s-a oprit la mijlocul loviturii de stat. Asta a făcut astăzi președintele Iohannis în Parlamentul României. Ceva s-a întâmplat azi-noapte. Eu sper să fie pentru beneficiul general al României.De ce spun acest lucru. Președintele a venit în Parlament de-a dreptul ostantativ și avea rost să vină doar dacă cerea demisia Guvernului. Vedeți foarte bine că dânsul a trasat liniile de demarcare:

Prima, ce-a spus, retragerea OUG și demiterea ministrului Justiției este mult prea puțin. Firește că atunci te aștepți să fie vorba despre demiterea sau demisia Guvernului Grindeanu. Apoi s-a dus în cealaltă parte și a spus că organizarea de alegeri alegeri anticipate acum, e prea mult. Deci ce-a spus: Oprim această lovitură de stat, în opinia mea a dat și un semnal pieței că vor fi tot mai puțini manifestanți.  Nu s-a implicat în niciun fel în căderea Guvernului, ba a venit cu ziceri de genul 'Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, sigur, dar nu oricum," a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

Totodată, analistul politic a subliniat și importanța anchetei DNA în cazul Guvernului, care ar putea duce la o lovitură de stat judiciară.

"E important și aspectul anchetei DNA în cazul Guvernului. Ce spun experții: Dacă DNA îl pune sub acuzare pe premierul Grindeanu, singurul care nu are imunitate, sigur este o lovitură de stat judiciară. Dar, pe de altă parte este trecută în Constituție. Ei spun așa: Da, e legal în România ca DNA să îl ancheteze pe primul-ministru. E legal ca premierul să fie suspendat. E legal ca peste doi ani de zile dosarul să închidă un judecător spunând că este achitat. E totul legal, aici nu e lovitură de stat. E totul constituțional. Deci nu știu ce va face acum DNA-ul. Este, dacă vreți cea mai importantă instituție în România de astăzi, din nefericire pentru un stat normal," a mai spus Chirieac.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel