Chirieac: Ponta poate ieși șifonat din ședința CSAT

bogdan_chirieac
bogdan_chirieac

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că președintele Traian Băsescu a venit foarte bine pregătit la ședința CSAT de duminică, iar cel care ar putea ieși "șifonat" din această ședință este premierul Victor Ponta. 

Întrebat cum crede că vor decurge discuțiile în ședința CSAT, Bogdan Chirieac a explicat: "Nu am idee care va fi politica d-lui Băsescu în acest caz, iar manifestația din fața Palatului Cotroceni nu cred că este de natură să îl facă pe dl Băsescu să renunțe la dl Opriș, pentru că dânsul nu cedează în fața maselor. Ședința nu va fi centrată pe dl Opriș, ci pe respectarea procedurii în caz de catastrofă aeriană. Dl Băsescu nu a amânat atât de mult acest CSAT doar pentru a veni nepregătit la ședință. Cred că dl Ponta va ieși șifonat din această ședință, cu excepția cazului în care dl Ponta nu și-a făcut și dânsul lecțiile așa cum trebuie. Dl Ponta poate ieși șifonat, dacă nu are toate răspunsurile pregătite pentru ancheta pregătită la Cotroceni. (...) Să nu ne imaginăm că totul va rămâne într-o ședință închisă, nu, pentru că dl Băsescu va ieși public cu declarații. Sigur va ieși și dl Ponta".

De asemeni, analistul politic, rugat să comenteze postarea din urmă cu câteva zile a premierului Ponta pe pagina sa de socializare, în care acuza că "talibani" umplu media de "manipulări şi dezinformări, pentru ca lumea să uite că STS nu şi-a făcut treaba" în cazul tragicului accident din Apuseni, a spus: "Dl Ponta se poartă ca și cum nu ar vrea să fie schimbat cu adevărat dl Opriș. Pentru că, atunci când pui așa ceva pe Facebook, îl determi pe Traian Băsescu să nu facă asta ca să nu dea curs somației d-lui Ponta. Este exact același mecanism când dl Băsescu l-a somat pe dl Ponta să modifice nu știu ce art. din Codul Penal că nu mai puteam fi noi înregistrați, fapt care, desigur, l-a făcut pe dl Ponta nici să nu ia în seamă acea somație în care l-a făcut pe dl Ponta scutul corupției. Prin postarea de pe Facebook, practic, și dl Ponta îl face pe dl Băsescu ca și dacă ar fi avut vreo intenție să-l schimbe pe dl. Opriș să nu o facă. Mă gândesc că dl Băsescu nu-l va schimba acum pe dl Opriș, îl va schimba pe alt motiv, peste vreo trei luni de zile", a precizat Bogdan Chirieac.

În aceste momente, la Palatul Cotroceni se desfășoară ședința CSAT, convocată de către peședintele Traian Băsescu la solicitarea a cinci membri ai Consiliului, după ce premierul Victor Ponta a anunţat că a transmis această cerere pentru a se discuta despre modul în care a acţionat conducerea STS în cazul accidentului din Apuseni şi despre demiterea directorului general al STS, Marcel Opriş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel