Chirieac: Politicul nu mai poate ajuta cu nimic. Lucrurile sunt scăpate de sub control

Analistul politic Bogdan Chirieac i-a criticat pe politicienii care nu poartă mască de protecţie în spaţii închise şi a tras un semnal de alarmă cu privire la efectele pandemiei în România. 

"La vârful ţării nu este niciun politician credibil care să poată recomanda purtarea măştii în spaţii închise. Premierul Orban a fost fotografiat de ziua sa în acea ipostază nefericită fără mască, alături de jumătate de Guvern. Asta e realitatea, ce să mai recomande? În ultimă instanţă, preşedintele Iohannis, care a fost impecabil patru zile la Bruxelles, a apărut fără mască în ultima zi alături de liderii europeni. Era singurul fără mască. Rămânem doar noi, presa, să argumentăm. E important, pentru că presa are credibilitate în rândul celor cu liceul la zi, să recomande purtarea măştii. E regulă, dar e încălcată în primul rând de conducătorii ţării. Chiar dacă la Bruxelles nu era obligatorie purtarea măştii, în ţară este, pentru că aşa ni s-a spus. Deci trebuia să facă asta! Din acest punct de vedere, politicul nu mai poate ajuta această naţiune în privinţa răspândirii bolii. Rămân specialiştii şi Dumnezeu! 

De aici încolo, lucrurile sunt scăpate de sub control şi hazardul va hotărî. Şi infectările, şi mersul epidemiei în ţară. Tot ceea ce se va întâmpla mai ţine foarte puţin de ceea ce pot face autorităţile", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel